Борисов: И аз искам оставка. На Радев

Борисов: И аз искам оставка. На Радев

Борисов: И аз искам оставка. На Радев

"Всеки иска оставката на някого, и аз искам оставка - оставката на Радев". Това заяви премиерът Борисов пред журналисти в коментар за продължаващите протести с искания да подаде оставка. В обичайния си стил на обиколки из страната с джипа си, той отиде днес на границата в близост до ГКПП Лесово, където се разрази голям пожар. "Дойдох, защото от това, което гледах и слушах, останах с впечатлението, че границата е изгоряла", каза пред журналисти премиерът.

Той инспектира част фронта на пожара заедно с главен комисар Николай Николов и сподели, че "момчетата вършат голямо геройство на тия температури", визирайки продължителните денонощни операции за овладяването на огъня. 

Вчера силният вятър значително усложни ситуацията, на места наложи се и евкуация. Няколко фронта на пожара са били овладени, а най-големият активен фронт е в близост до турската граница.

На въпрос какво има предвид със снимката, която публикува вчера, Борисов поясни, че когато вземаме решения, трябва да мислим за децата. Вчера той пусна на страницата си във фейсбук снимка с внуците си и статуса "Домът е там, където те се усмихват. Време е за техните усмивки и моите решения." Мнозина изтълкуваха това като намек за скорошна оставка от премиера. "Винаги съм се възхищавал на офицерите и генералите, които връщат живи и здрави децата на майките им. Сега на барикадите има едни деца, след 10 години и моите може да отидат да протестират. Затова казвам, че истинските решения са там, затова отидах и да ги видя вчера. ", посочи Борисов и подчерта, че затова и барикадите няма да бъдзат премахнати със сила. "Там има деца, които имат майки, но има и полицаи, които също имат майки и семейства. И всички трябва да бъдат запазени и върнати на майките им живи и здрави", каза още той.

За пръв път от началото на политическата криза премиерът заяви публично, че иска оставката на президента. "Всеки може да иска оставката на някой. Един на Лозан Панов, друг на Радев, трети на Борисов. И аз искам оставката на Радев. На Христо Иванов не я искам, защото ми беше заместник толкова години, но, затова Конституцията е казала – провеждат се избори, на тях се явяват политически  партии и те на базата на резултата си правят или самостоятелно или коалиционно правителство. Ако не успеят, се дава път на втората, ако и тя не успее – на третата”, коментира Борисов.

По-късно, отново в официалния си профил във Фейсбук, той обяви, че ситуацията с големите горски пожари е под контрол и отново се зарече, че няма да бъдат допуснати
Напрежение и сблъсъци на протестите. "Няма да позволя да пострада нито един протестиращ, както и нито един полицай. Българи сме и трябва да защитим всеки един човек, там има български деца! Конституцията, демокрацията и правовата държава казват: провеждат се избори. На тях се явяват политически партии и те на базата на резултата си съставят или самостоятелно, или коалиционно правителство. Време е за решения!, обобщи пак Борисов

 

 

 

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ