Борисов излиза в отпуск, няма да се появи в парламента утре

Борисов излиза в отпуск, няма да се появи в парламента утре

Борисов излиза в отпуск, няма да се появи в парламента утре

Очакваната поява на Бойко Борисов за изслушване в първото редовно заседание на Народното събрание няма да се случи. Премиерът излиза в отпуск, за да се заеме сериозно с подготовката за съставяне на проектокабинета на ГЕРБ и ще бъде заместен от вицепремиера Томислав Дончев.

„Имам да си свърша много работа и в партията, а и да подготвим добро правителство… Не искам да нося две дини под една мишница, искам да си свършим работата качествено“, заяви Борисов от Министерския съвет и възложи утре в 9:00 ч. в деловодството на Народното събрание да бъде депозиран Планът за възстановяване и устойчивост.

„Ако искат, да го приемат, ако искат, да го отхвърлят, ако искат, да го надградят. Тъй като Томислав Дончев е събирателният образ на този план, може да го разясни на всеки, който пожелае. Ако искат, да си направят нов план“, отбеляза министър-председателят и добави, че в утрешния ден ще е в централата на ГЕРБ. „Ако ви трябвам, знаете къде да ме намерите. Ще поработя сериозно върху партията и новия кабинет“, каза той.

По думите му в парламента няма нови лица. „Нито Вигенин е ново лице, нито Атанас Атанасов, нито Татяна Дончева, нито Мая Манолова, нито Корнелия Нинова, нито Христо Иванов… Някои са просто добре забравени стари лица. Аз се възхищавам на младите хора, които се бунтуват, които искат по-добър живот… Но съжалявам искрено, че те бяха използвани от платените протестъри“, поясни Борисов.

Според него още в първия ден на новия състав на Народното събрание има „излъгани очаквания“. „Говореше се много усилено за искане на мажоритарен вот. Даже беше наречено, че отказът от мажоритарен вот е като държавен преврат… Затова ние ще внесем доклад за мажоритарни избори и ако искат, да го приемат“, коментира премиерът, визирайки депутата Тошко Йорданов от „Има такъв народ“, от чието изказване по-рано днес стана ясно, че партията му е против мажоритарния вот. „Трябва да има мажоритарни избори, но, гледайки тази зала… Партията, която ги предлага, няма мнозинство“, каза Йорданов.

Борисов призова в оставащите дни от управлението кабинетът да изпълнява задълженията си.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ