Борисов нареди да се заредят маски и дезинфектанти в аптеките

Борисов нареди да се заредят маски и дезинфектанти в аптеките

Борисов нареди да се заредят маски и дезинфектанти в аптеките

„Казват, че липсват дезинфектанти и спирт поради огромното количество, което се харчи. Разпоредил съм над 100 000 литра, имаме над 400 000 литра в държавния резерв спирт“. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на извънредно правителствено заседание за коронавируса. И нареди по най-бързия начин да се задейства зареждането на маски и дезинфектанти, за да няма недостиг по аптечната мрежа. 

Борисов заръча на министъра на икономиката Емил Караниколов още днес да проведе среща с българските производители, занимаващи се с тези видове санитарни материали.

„Фирми, които произвеждат тези неща, тези артикули. Осигурявате им достъп до спирт и всички, свързани с него производни. Свързвате се с производители на маски, или ако има такива, които биха могли да си претрансформират производството да го направят“, разпореди премиерът. 

„Нямаме доказан случай на коронавирус, няма скрито покрито. Има редица суспектни лица, които своевременно се изследват“. Това заяви шефът на ВМА и председател на оперативния щаб срещу коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски на извънредното заседание на Министерския съвет.

По думите му при грипна епидемия могат да починат повече лица отколкото от коронавируса COVID-19.

„Говори се, че се крие коронавирус. Няма такова нещо. Всички държави почти имат, нищо срамно няма и в България ако се появи по това огромно движение на хора. Искам да помоля хората да не се поддават на паника”, призова министър-председателят Бойко Борисов. 

 

 

Премиерът нареди официалния брифинг за коронавируса в Кризисния щаб във ВМА да се провежда два пъти дневно – първи в 08.00 часа, и втори - в 17.00 часа.

„Да не стане така, че да се каже, че е имало случай, а се съобщава за него чак на другия ден“, поясни Борисов промяната.

„Чакам от щаба да кажат дали масовите прояви да ги забраняваме, дали да препоръчват нещо“, каза още премиерът Борисов.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ