Борисов нареди веднага да се започва водопровода за Перник

Борисов нареди веднага да се започва водопровода за Перник

Борисов нареди веднага да се започва водопровода за Перник

Готов е идейният проект за водопровода, който трябва да свърже село Мало Бучино и Перник, така че до града да достигне вода през софийската ВиК мрежа. Вчера Столичният общински съвет даде зелена светлина на проекта, а днес премиерът Бойко Борисов поръча работата да започне веднага и заяви, че първите тръби за проекта вече пътуват и ще са на място до няколко дни.

„Днес следобед, утре почвайте да копаете траншеите. Първите 2 км тръби пътуват, ще са тук до няколко дена, така че да не губим часове, не дни, в строителството. Това е единственият начин в рамките на 30 - 40 дни да се докара допълнително вода, така че действайте с пълни сили“, обърна се Борисов към министрите преди заседанието им тази сутрин.

Борисов е на мнение, че помпената станция и 13-километровият водопровод до Перник могат да бъдат изградени за 30 дни вместо за посочените 40. За изграждането на трасето бяха отпуснати 26 млн. лв, което с един милион повече от предварително изчислената сума. Разликата идва от цената на материалите за водопровода, които трябва да се доставят от чужбина.

Премиерът разпореди на енергийния министър Теменужка Петкова да провери сигнал за нелегално работещи ВЕЦ-ове през електроенергийния системен оператор. „Да се провери дали са подавали ток към ЕСО и ако е така, запечатваш и действаш“, нареди Борисов.

Бойко Борисов се обърна и към екоминистъра Емил Димитров с указания при установяване на незаконни отклонения от водопровода „в следващите 1-2 дена запечатваш, спираш“ и обясни, че МВР ще съдействат.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ