Борисов: Не се месим в конфликта между президента и прокуратурата

Борисов: Не се месим в конфликта между президента и прокуратурата

Борисов: Не се месим в конфликта между президента и прокуратурата

В конфликта между други институции ви забранявам да се месите и коментирате. Това не е наша работа. Имате си други ежедневни и много важни задачи. С тези думи се обърна премиерът Бойко Борисов към министрите си в началото на редовното правителствено заседание.

Премиерът добави, че единствената му реакция спрямо президента е била по повод обвиненията на Радев, че не е присъствал на консултациите за изборния процес.

„Не бях поканен, бяха поканили Томислав Дончев. Ако някой си мисли, че може да ми кани министрите без да ме уведомява мен – за мен това е тенденциозно и не е правилно. Няма случай, в който Радев да ми е поискал министри и аз да съм отказал. Но да не ме каниш, да се опитваш да ми дърпаш хората и да казваш, че Борисов не е отишъл. По другите теми не участваме и не взимаме отношение. Не е наша работа. Като ви питат, това отговаряте. Реагираме само, когато сме нападнати с лъжа ние. И аз го направих“, допълни Борисов. 

По темата за Еврозоната, той заяви, че когато си в Еврозоната не можеш да си от държавите, които са на втора скорост.

"В общото европейско семейство, общите финанси, кой колко харчи, защо, всички искат да знаят в общия банков съюз какво е положението на българските банки. Това е целта. Чудовищни неща чух. Възложил съм на Горанов да покани управителя на БНБ, Менда Стоянова, от финансовата комисия, от другите партии, вземете едно решение, за всички страхове, които се опитват от опозицията да насаждат. За да не кажат, че двама души – Горанов и управителят на БНБ Радев само биха могли да вземат подобно решение", обясни Борисов. 

Правилата на ЕС изключват фиксирането на валутния курс в националното законодателство, посочи вчера пред бизнесмени управителят на БНБ Димитър Радев. "Ние знаем за тази тема от години и винаги сме чакали да достигнем напредък по нея, за да отстраним това несъответствие. С промяната в член 29 на Валутния закон не се отменя валутния курс. Само се казва, че одобряването на валутния курс ще става по реда на европейската правна рамка", добави Радев. 

 

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ