Борисов обвини Радев, че стои зад снимките от спалнята му

Борисов обвини Радев, че стои зад снимките от спалнята му

Борисов обвини Радев, че стои зад снимките от спалнята му

Нулев е шансът за примирие между първите мъже в държавата.В пореден задочен словесен дуел премиерът Бойко Борисов директно обвини днес президента Румен Радев, че стои зад снимките от спалнята му, разпространени от анонимен източник това лято. На свой ред държавният глава отвърна, че Борисов се държи като "участник в първите пилотирани космически полети". И двамата са категорични, че на този етап диалогът между тях е невъзможен.

По време на поредната си обиколка из страната с джипа днес премиерът сподели, че ударът срещу него се е подготвял с години, а главните участници били най-приближените до президента.

„Коварно, неговите хора, най-близкото му обкръжение, на жаргон казано "ме сготвиха" по един много, много елементарен начин. С една прекрасна госпожа, която дойде и нащрака в мое отсъствие всички тези работи. Като ченгеджийска операция я направиха фантастично. Шапка им свалям и неслучайно само той го повтаря”, заяви Борисов.

По думите на Борисов отсъствието му в кадрите било показателно за манипулация. „Ако примерно е имало пари, ама нали кой държи и злато, и пари, и диаманти в едно чекмедже, след като касата всички знаят, които са живеели там и аз съм я заварил тази каса, е пред вратата. Точно пред вратата”, коментира премиерът.

Последва светкавична реакция от Радев. „Два месеца и повече имаше той да каже истината за шкафчетата. Досега нямаше изявления. Знаете как реагира спонтанно като гейзер за фейк новината за гръцкия остров. Защо сега не реагира така - когато бяха записите и шкафчетата”, попита риторично той.

„А неговите записи, в които той хъка, мъка със SMS-и и с прикриването на проверка със законни, специални разузнавателни средства - еми то, като говорим за едните записи, да говорим и за другите”, каза пък Борисов.

„Не виждам смисъл да ни тикат постановка, в която диалогът да бъде индулгенция и опрощаване. Не може хората с пълни шкафчета да канят тези с празни шкафчета за диалог. Не става!”, отсече Радев.

Междувременно Борисов обобщи, че президентът вече има ново работно място - като политически играч. „Той не е наравно отдалечен, той не е безпристрастен. Той е много силно политически украсен”, каза той.

А на свой ред президентът призова премиера първо той да се върне на работното си място. „От нелегалност пак в нелегалност. Премиерът се държи като космонавт в първите пилотируеми космически полети”, заяви държавният глава.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ