Борисов обяви две нови програми в помощ на бизнеса

Борисов обяви две нови програми в помощ на бизнеса

Борисов обяви две нови програми в помощ на бизнеса

Две нови програми тръгват от другия месец през Министерството на икономиката. Другата седмица работодателите ще могат да кандидатстват за изграждане на детски кътове във фирмите. Това обяви в профила си във Facebook министър-председателят Бойко Борисов.

„Непрекъснато работим за това да подкрепим хората и фирмите. От другата седмица работодателите ще могат да кандидатстват за изграждане на детски кътове във фирмите. Така ще подкрепим работещите родители, които трябва да са на гъвкаво или ненормирано работно време или се налага да взимат децата си по-рано от училище. Фирмите ще могат да получават между 50 000 и 150 000 лв. Отделили сме за това 15 млн. лв.“, написа премиерът, като добави, че другия месец през Министерството на икономиката пуска две нови програми.

Той уточнява, че едната програма е на стойност 68 млн. лв, с които ще бъдат подкрепени  фирмите с над 500 хил. лв. оборот.

„Почти 80 млн. лв. ще бъдат насочени към малки и средни фирми, за да си преустроят производствата в условията на COVID-19 - да направят прегради, отделни входове, да закупят предпазни средства и всичко нужно да работят при новите условия“, написа премиерът за втората програма.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ