Борисов обяви кога ще си тръгне от политиката

Борисов обяви кога ще си тръгне от политиката

Борисов обяви кога ще си тръгне от политиката

Борисов очерта ясен хоризонт за активната си политическа кариера. "Преди година водихме разговори и обещах, че ще си отида от политиката, когато "Хемус" е готова. Магистралата се строи активно и вие виждате обходите към Варна какъв вид придобиват.", заяви премиерът в привествие за откриването на нов център за споделени услуги на KBC Group във Варна, който ще предложи 300 нови работни места.

"Неслучайно Световната банка направи център в София, неслучайно Китай направи своя тръст в България. "Хемус" ще я има, а Варна ще е един от най-добрите градове за живеене в близките 5 години заради местоположението си, заради инфраструктурата. Много млади, високообразовани и интелигентни хора се завръщат във Варна", добави той.

"От Варна ще се ръководят много офиси и фирми в Европа. Какво повече да ви направим? "Хемус" се строи, ще видите Варна какъв център ще е след 4-5 години, когато направим връзката Велико Търново - Варна. Конкуренцията ще е голяма, защото условията тук са много добри. Всеки ще иска да си прати детето да работи тук", коментира той.

Неслучайно всички кредитни агенции дават нарастващия рейтинг на България, неслучайно икономиката няколко години държи ръст. Когато фактите говорят, няма какво да се коментира", заключи премиерът.

Варна беше избрана за изграждането на новия компетентностен център на КВC Груп  в конкуренция с няколко други града в Централна и Източна Европа, сред които и български, зяви на церемонията по откриването Петър Андронов, кънтри мениджърът на KBC Груп в България и главен изпълнителен директор.

"Смятаме, че Варна се развива в правилна посока и има най-голям нереализиран потенциал за растеж. От тук ще обслужваме дейността на различни дружества на KBC Груп. С нетърпение очакваме новите ни служители, които ще получат възможност за отлична кариера и заплащане в голяма международна група, без да се налага да напускат страната ни.“, допълни той.

Центърът за споделени услуги ще бъде създаден и управляван по вече познат и успешен за KBC модел. Групата стартира такъв проект през 2011 г. в Бърно, Чехия, и към момента там вече работят около 800 души. Част от наетите във Варна ще се занимават с дейности като HR, проектен мениджмънт, управление на собствеността, ИТ и риск мениджмънт, които са основополагащи за оперирането на компанията. Други пък ще бъдат ангажирани главно с първия проект на центъра, свързан с търговско финансиране. Нови позиции ще бъдат разкривани буквално всяка седмица до запълването на екипите за всички проекти.

"Очакваме бързо разрастване след откриването и търсим да наемем талантливи и образовани активни хора“, посочи и главният изпълнителен директор на KBC Йохан Тейс пристигна във Варна специално за откриването.  “KBC има 6 основни пазара в Европа и България е един от тях. България е стабилен и силен член на Европейския съюз с висок потенциал и обещаващо бъдеще.", заяви още той.

[[{"fid":"341651","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":525,"width":949,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Финансовият министър Владислав Горанов, главният изпълнителен директор на KBC Йохан Тейс, премиерът Бойко Борисов и Петър Андронов, кънтри мениджърът на KBC Груп в България и главен изпълнителен директор преразяха лентата на новия компетентностен център в морската ни столица. Той ще започне работа в края на годината в преустроена сграда от комплекса на бившия Пфое мол Варна върху площ от 5500 кв. м.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ