ГЕРБ с двама нови зам.-председатели на мястото на кметовете на София и на Бургас

ГЕРБ с двама нови зам.-председатели на мястото на кметовете на София и на Бургас

ГЕРБ с двама нови зам.-председатели на мястото на кметовете на София и на Бургас

Кметовете на София и Бургас - Йорданка Фандъкова и Димитър Николов бяха освободени като заместник-председатели на ГЕРБ на провеждащото се днес Национално партийно събрание по предложение на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Те обаче ще останат членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. "За" предложението на Борисов гласуваха 975 делегати от общо 1 037. 16 бяха "против", а 46 "се възъдржаха". Длелегатите от Бургас не подкрепиха предложението за промените в ръководството, но тези от София - да. Новите заместници на Бойко Борисов в ГЕРБ ще са вицепремиерът в оставка Томислав Дончев и Даниел Митов, който беше предложението на Борисов за премиер на проектокабинета ГЕРБ- СДС.

С друго гласуване от Изпълнителната комисия на ГЕРБ бяха освободени Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев. 

Националният съвет на ПП ГЕРБ гласува промени в устава на партията, според които се увеличава числеността на Изпълнителната комисия. Вместо досегашните осем членовете да бъдат 12, в това число председател и двама зам.-председатели. Друга промяна е назначаване на регионални отговорници за по-добра координация между териториалните органи на партията, следваща промяна е възможност заседанията на териториалните органи да се провеждат чрез интернет връзка.

"Искам да кажа своите мотиви. От тримата заместник-председатели, знаете, че на предишното събрание освободихме Цветанов. Изобщо не е такава хипотезата с кмета на София и кмета на Бургас. Точно обратното – за времето, в което те управляват тези градове, те станаха в пъти по-добро място за живеене. Направиха се толкова много неща в тези градове, че няма да ми стигне времето да изброя всички. От метрото до спортните зали, околовръстни и всичко останало", каза Бойко Борисов и посочи, че логиката му идва от предстоящите два много тежки месеца.  "Предстоят 2 много тежки месеца срещу много пари изправени срещу нас. Парите на олигархията. Направих недопустими грешки, които се отчитат като успехи от евроатлантическите ни партньори", посочи още той

"Предлагам двамата зам.-председатели да останат членове на Изпълнителната комисия, защото някак си не отива днес да възложа на зам.-председателя Фандъкова да отиде до Добрич, Силистра или Сливен. Като член на Изпълнителната комисия може спокойно да подпомага Тодор Кръстев и останалите в града .Същото важи и за Митко Николов. На няколко пъти се налагаше да го пращам във Видин, Ямбол и други градове, а това е време, в което се отсъства от самия град", добави лидерът на ПП ГЕРБ. 

Бойко Борисов подчерта, че Димитър Николов и Йорданка Фандъкова остават от най-уважаваните и най-заслужилите представители на ГЕРБ. "Не свалям доверието си от тях. Обичаме ги, уважаваме ги, но партийната работа изисква ежедневно присъствие на събрания, да изслушаш хората по няколко часа. Ако имате това време, оттеглям предложението, но аз като кмет на столицата близо 5 години знам какво е да имаш и партийни, и служебни ангажименти", каза още Борисов. 

ГЕРБ гласува и промени в устава си. Единодушно всички делегати увеличиха броя на Изпълнителната комисия. Освен председател и двама заместници, тя ще има още 12 членове, а не 8 както бе до сега. Освен това може с решение да определят териториални отговорници, които да спомагат за работата по регионите в страната. Заседанията на териториалните органи както и националните събрания вече ще могат да се провеждат онлайн, както днешното. До 26 април всяка една структура на партията е имала възможност за предложения за промени в устава.

 

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ