Борисов: По 19 млн. лв. на ден струва това шоу в парламента

Борисов: По 19 млн. лв. на ден струва това шоу в парламента

Борисов: По 19 млн. лв. на ден струва това шоу в парламента

По 19 млн. лв. на ден струва това шоу в парламента и е хубаво, че го закриха, защото щяхме да фалираме. Това заяви премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов във видео във Фейсбук за края на 45-ия парламент. 

"Ще ми се накрая да спомена и няколко неща от политическата обстановка. За разлика от другите, може да ми е мъчно, да ми е жал, да съм тревожен от това, което наблюдавам. Аз се надявам, че президентът Радев не се гордее с продукта, който една година създава и накрая го изпрати в парламента", каза още Борисов.

Той обърна внимание, че изминалите избори струват 150 млн. лв. "За 8 работни дни, защото си провалиха едно заседание, излиза, че работата на тези хора струва 18. млн. и 750 хил. лв. По 19 млн. лв. на ден струва това шоу в парламента. Хубаво е, че го закриха, защото с това шоу щяхме да фалираме", изтъкна Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира, че сега наново ще се похарчат милиони за избори. Той обаче благодари на парламента за две неща, които е направил - Изборният кодекс и Air policing. 

Борисов посочи, че страната ни ще бъде включена в програмата за дигитален зелен сертификат още при стартирането му на 1 юни. "Целта на този дигитален сертификат не е да затрудни или да има неравенство, или да препятства. България е една от първите страни в Европейския съюз, реализирала услуга за издаването на сертификати и предоставяне на тестови данни в общоевропейската база данни. В резултат на това на 7 май вече бяха извършени успешни първоначални тестове за съвместимост на българския образен дигитален зелен сертификат със системите на Швеция, Австрия и Румъния. България успешно използва и валидира данните на останалите държави в Европейския съюз. На 14 май предстои приемателно тестване. И след приключването му България ще бъде една от първите държави в Европейския съюз, включена е програмата за дигитален зелен сертификат още при стартирането му на 1 юни. Моля, служебният кабинет да има това предвид, тъй като сроковете са много важни", каза още премиерът в оставка. 

По думите му, Европа е най-доброто място за живеене и най-демократичната организация, която може да работи. Затова всички ние от вчерашната среща на държавите членки за радост постигнахме в Порто исторически успех, каза Борисов по повод двудневната Среща на върха, която се проведе в Порто. 

"За първи път постигнахме ясен ангажимент на лидерите на държавите от ЕС, на ЕК, ЕП и всички социални партньори, които подписаха Споразумението за социалния ангажимент от Порто. Важно е да кажем какво е Планът за действие на Европейския стълб за социални права. Той има три акцента. Първият е до 2030 г. най-малко 78% от населението на възраст от 20 до 64 години да бъде заето и да има работа. Второ, най-малко 60% от всички пълнолетни лица да участват в поне едно обучение за дигитални умения през годината. Трето, броят на хората в риск от бедност и социално изключване да бъде намален с най-малко 15 млн. до 2030 г.", добави премиерът в оставка. 

Според Борисов, COVID-19 е дал тласък за трансформацията на начина, по който трябва да обучаваме децата и на това как да подпомогнем на възрастните, за да не изпаднат от пазара на труда. "Това са много важни неща, които се надявам и за в бъдеще да бъдат продължени", допълни той.


Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ