Борисов посочи новия социален министър

Борисов посочи новия социален министър

Борисов посочи новия социален министър

Сегашният зам.-министър на образованието Деница Сачева ще е новият социален министър. Тя ще бъде предложена за одобрение на парламента във вторник, съобщи на извънреден брифинг премиерът Бойко Борисов. Той е категоричен, че този път няма да отстъпи пред протестите на майки и да върне отново поисканата от него оставка на Бисер Петков.

„Аз се отнасям с уважение към майките на деца с увреждани, приемал съм ги, 150 милиона отпуснахме миналата година. Но както аз не им се меся с кои политически формации и политици говорят, така и министрите са само мое право. Дори и Патриотите, всички знаят, че за да се назначи министър трябва да се съглася аз. Отговорността за правителството е моя, не тяхна. С цялото уважение към тях, но пък много други асоциации, организации ми се обадиха че намират това наше действие за правилно. Така че това е моя работа“, заяви Борисов. "Както майките защитават Бисер Петков, така много други организации одобряват, че му подписах оставката. Дори министрите в МС вече не искаха да работят с него. В социалното министерство не са само децата с увреждания, но и пенсиите, болничните, много батаци", допълни той. Премиерът уточни, че новият пост на Сачева е консултиран с Валери Симеонов.

Утре оставка ще подаде и областният управител на Перник Ирена Соколова, потвърди Борисов появилите се по-рано днес информации.

Областният управител на Перник си отива заради водния режим

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ