Борисов посъветвал Теменужка Петкова да подаде оставка

Борисов посъветвал Теменужка Петкова да подаде оставка

Борисов посъветвал Теменужка Петкова да подаде оставка

Посъветвах Теменужка Петкова да отиде в парламента и да обяви оставката си. Това е почтеното и правилното. Това каза пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов за оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, предаде „Фокус“.

„За да не дам никаква възможност да се влияе на репутацията на правителството, на мен или на Теменужка Петкова, която е честен човек“, заяви той.

„Като се върна ще се срещна с коалиционните партньори, ще предам това, което мисля и заедно ще вземем решение кой да я замести“, обясни Бойко Борисов.

„За съжаление, Теменужка Петкова каза, че ги познава тези хора и не бих оставил ни най-малко съмнение в който и да е българин, че стоим зад една абсолютно частна сделка“, поясни премиерът.

„Искам да потвърдя, че по никакъв начин не сме повлияли на сделката за ЧЕЗ. Няма как да контролираме сделка в Чехия между частни компании, нито да й попречим“, изтъкна той.

„Институциите ще си свършат работата. Години наред сме се борили да имаме независими регулатори и нито енергийният министър, аз или който и да било може да повлияе на тази сделка“, каза още Бойко Борисов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ