Борисов пред ФАЦ: Снимките от спалнята ми са като взети от учебник на КГБ

Борисов пред ФАЦ: Снимките от спалнята ми са като взети от учебник на КГБ

Борисов пред ФАЦ: Снимките от спалнята ми са като взети от учебник на КГБ

Снимките от моята спалня са постановка и компромат, създадени по учебник на КГБ. Олигархията ме атакува, защото България влезе в чакалнята за еврото и банковия съюз и те не могат да ползват банковата система на страната както преди. Това заявява премиерът Бойко Борисов в интервю за престижния германски вестник „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“, информира bTV.

Статията в германското издание носи заглавието „Политикът, пистолетът, парите”, като в нея премиерът обяснява, че снимките са предизвикани от приемането на България в чакалнята на еврото и банковия съюз, което предизвикало недоволството на „олигарсите в страната“, тъй като те вече не могат да заобикалят българската банкова система, защото контролът е на „европейско ниво“.

Като друга причина за атаката срещу него, Борисов изтъква успехите си в борбата срещу контрабандата на тютюн, като той дава за пример акцията срещу нелегалната фабрика за цигари в Пловдив.

Той също така отбеляза, че неговите врагове не са били доволни и от закупуването на изтребителите Ф-16, желанието за диверсификация на газовите доставки за България, енергийните проекти и дори отзоваването на руски дипломати в подозрение за шпионаж.

„Снимките от спалнята ми са като взети от учебник на КГБ, където се дава съветът човек да бъде унищожен, като вземеш истини за него и ги използваш за собствени цели. Неслучайно говоря за методите на КГБ. Някои от опонентите ми, които работят за президента Румен Радев, са бивши тайни агенти, хора от тези среди или деца на страхотни шпиони, офицери от руската военна разузнавателна служба“, коментира Борисов.

В разговора си с дългогодишния кореспондент за Балканите на германското издание Михаел Мартенс Борисов казва, че снимките в неговата спалня са направени от жена като Мата Хари.

По думите му, когато бил посещаван от жена, тя не е била претърсвана от охраната на НСО, а в една дамска чанта има достатъчно място, за да се поберат малки златни кюлчета и пачки, които са били необходими, за да се направят постановъчните кадри от спалнята му с мобилен телефон.

Борисов коментира доклада на ЕК и резолюцията на Европарламента за ситуацията с върховенството на закона и корупцията в България. По неговите думи докладът е обективен, но резолюцията е политическа и резултат от усилията на политическите сили на неговите противници в Европарламента.

Той също така говори и за последните протести с искане за неговата оставка, като казва, че бинги е уважавал протестиращите и се е срещал с демонстрантите.

Попитан дали не обижда към протестиращите като ги нарича „дистанционно контролирани инструменти на олигарх в изгнание", Борисов казва, че самият Божков се е посочил като контролиращ протестите в „законно записани“ от прокуратурата телефонни разговори.

Борисв публикува превода на интервюто в профила си във Фейсбук.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ