Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Борисов: Предлагаме 1 лев субсидия на партиите

466

Вкарваме закон за 1 лев субсидия на партиите. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента днес, съобщи БНТ.

Рано тази сутрин Борисов пристигна изненадващо в парламента, където участва в заседание на парламентарната група на ГЕРБ, а в последствие и на председателски съвет, предаде БГНЕС.

"Взехме решение на Министерски съвет, издадохме постановление, входирахме го в парламента, а сутринта се събрах с парламентарната група, за да го защитя", подчерта Борисов. Така управляващите внасят закон за 1 лев партийна субсидия за глас. 
 
"Много се наслушахме на популизъм. Ще стане накрая като в Чехия в много страни милиардерите да са и премиери - няма да мине много време и партиите ще станат собственост на бизнесмените. Но нали знаете, в една лудост, който се обяви срещу лудите, сам го обявяват него за луд. Затова вчера взехме решение на Министерския съвет, издадохме постановление, входирахме го снощи в Парламента, събрахме се сутринта с групата, за да го защитят и вкарваме закон за 1 лев партийна субсидия“, заяви Борисов, цитиран от Дарик.
 
"Да видим тогава как ще се оправят партиите на следващите избори, как ще плащат, как ще плащат на социолози и политолози. Сиреч, няма да търпя повече върху ГЕРБ да се упражнява който и да било. Толкова са ми ясни тези игрички - те да са хубавите. Аз бих на изборите помните като кмет - без 1 лев, без партия, без нищо", допълни той.
 
По думите му със спестените пари ще се строят детски градини и ясли.

"Когато се приеме законът за промяна на субсидиите, всички партии ще върнат всичко наддадено в бюджета", каза още премиерът.

"Ние, кабинетът, внасяме нов закон и сме ясни – 1 лев. И в момента, в който приемат закона, това, което ГЕРБ е получила наддадено, както и всички други партии, връщаме незабавно в бюджета", заяви Борисов.

още по темата
още от Политика
18
Сряда
Септември