Борисов с критики към ГЕРБ: БСП ни доближават, ако не ви светне червена лампичка, аз ще ви светна синя

Борисов с критики към ГЕРБ: БСП ни доближават, ако не ви светне червена лампичка, аз ще ви светна синя

Борисов с критики към ГЕРБ: БСП ни доближават, ако не ви светне червена лампичка, аз ще ви светна синя

Обичам ви, но не е даденост това. БСП с тези провалени политици ни доближават, ако не ви светне червена лампичка, аз ще ви светна синя, всеки да се огледа какво прави, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в изказването си на Националната предизборна среща на актива и ръководството на формацията, предаде БТА.

Борисов отправи остри критики и към кметовете на ГЕРБ и ги предупреди, че ако не вземат мерки "да си прочистят къщичките по места", рано или късно това ще "избие" - "дали със суджук, или с други неща", рано или късно ще рефлектира и върху цялата партия.

"Те не искат да правим "Хемус", а вие си мълчите. Като за санирането, като всичко останало. Защо си мълчите? Не ви е важно ли? Какво лошо искаме да направим? Ако е било лесно, Тодор Живков да го е направил. БСП да са го направили, ДПС да са го направили, Костов да го е направил.", заяви премиерът, като поясни, че намерението е през март по "Хемус"  да бъдат направени поне пет първи копки .

Борисов предупреди, че не трябва да се допуска ГЕРБ да стане елитарна партия и заяви, че трябва да бъде чут гласа на всеки човек.

"Всеки да се замисли защо ни избраха преди 10 години, защо ни връщаха толкова пъти и къде е грешката на всеки един от нас, в т.ч и моите", каза Борисов, като допълни, че ако някой се самозабрави, той незабавно трябва да бъде "махнат".

Освен критики обаче лидерът на ГЕРБ похвали съпартийците си за оа работа, която вършат.

"Създадохме ГЕРБ, народът избор след избор ни даваше своето доверие, в голямата си част ние го защитихме - от най-елементарните неща - "Витошка" да не е пълна с джипове на мутри, да имаме магистрала, метро. Направихме доста повече, отколкото може една партия да направи, но беше лесно, защото никой дотогава не беше правил нищо", отбеляза премиерът.

Борисов защити управлението и от критиките на БСП за интеграцията на ромите като заяви, че в класните стаи са били вкарани 30 хиляди деца и че е бил инвестиран милиард за образователната инфраструктура.

Премиерът отдели време и за темата за изтребителите, като заяви, че Народното събрание е дало мандат на изпълнителната власт да преговаря за най-доброто. Той благодари на ДПС за подкрепата за изтребителите и по темата за евроатлантическата ориентация на страната. Борисов благодари и на военния министър за сделките за въоръжението на армията - изтребители, кораби, бронетранспортьори.

"Правилата, начинът, по който се управлява Евросъюзът , изисква толерантност, внимание", обясни премиерът по повод на предстоящите евроизбори, припомняйки за успешното българско европредседателство.

"Защо е тази злоба, че нищо не било направено, ами те от Белия дом до Москва, от Париж до Берлин ни казват колко много неща сме направили. Успяваме да балансираме между всички интереси. Полагаме огромни усиля за Брекзит да се подготвим за всички сценарии", коментира още Бойко Борисов.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ