Борисов се ядоса на политически анализатор: Приемам критиката, но не и лъжата

Борисов се ядоса на политически анализатор: Приемам критиката, но не и лъжата

Борисов се ядоса на политически анализатор: Приемам критиката, но не и лъжата

Премиерът Бойко Борисов написа гневен коментар в профила си във Фейсбук, след като политически анализатор го обвини в „груба манипулация“ заради изнесени от него данни за броя на българите, завърнали се от чужбина.

В неделя сутринта министър-председателят обяви, че през последните години чувствително расте броят на българите, които се завръщат в родината - около 4 пъти за периода 2012 г. - 2018 г., като публикува таблица с данните за 2012 г., 2015 и 2018 г. „Вярвам, че сме на прав път и положителната тенденция все повече българи да се завръщат в родината, ще продължи“, заяви вчера Борисов.

Политическия анализатор Николай Драганов реагира на изявлението като публикува свое мнение тази сутрин, в което обяви, че данните, поднесени от Борисов съдържат „голяма грешка, макар да е по-редно да се нарече груба манипулация“.

Това предизвика гневната реакция на премиера Борисов, който написа във Фейсбук: „Факт е, че според данните на Националния статистически институт броят на българите, завърнали се от чужбина, расте около четири пъти. Вярно е, че все още има много българи, които заминават, но пък има и много, които се прибират у дома. Докато преди посоката беше само една, сега немалък брой хора отиват да научат нещо ново, да се доусъвършенстват и се връщат в България“.

„За да бъде страната ни по –добро място за живот, работя за запазване на кохезионната политика, за привличане на нови инвеститори, за енергийна диверсификация, за повишаване на доходите, за развитие на инфраструктурата и т.н.“, подчерта Бойко Борисов.

 

Предстои важна работна седмица и ще продължа да правя всичко възможно за развитието на страната, за да може посоката на хората да е само една и тя да е към България. В заключение, когато аз съобщавам добра новина, опонентите ми и анализаторите Николай Драганов се надпреварват да обясняват как „това не е вярно, не било точно така“, написа още министър-председателят в социалната мрежа.

„Частната медия bTV е излъчила репортаж, ползвайки същите данни, докато аз съм бил в самолета на връщане от Брюксел. Лъжем ли bTV, аз и НСИ - Национален статистически институт? Приемам критика, но не и лъжата“, заключва Бойко Борисов.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ