нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Борисов се отказа от депутатското си място

Снимка от фейсбук профила на премиера Бойко Борисов

Председателят на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов се отказва от депутаткото си място. Това съобщи той в личния си профил във Фейсбук.

"Днес подадох заявление пред ЦИК, с което се отказах от мястото ми на народен представител. На мен имунитет не ми трябва. Като премиер не съм имал и след това не ми трябва. Затова напуснах и двата избирателни района, където спечелих и лидерската битка с опонентите", обяви премиерът.

"Опонентите ни се опитаха да говорят за срутищата ГЕРБ и какво стана – срутиха се те. Такова срутване като на БСП аз не съм виждал десетилетия наред. Нека да не бъдат обиждани избирателите, независимо на коя партия симпатизират и са подкрепили на вота. Това са български граждани, не се шегувайте помежду си с тежки обиди. Нас ни наричаха срутище, а от 31 многомандатни избирателни района ГЕРБ спечели в 24. И в селото на президента Радев сме първи, и в Плевен сме първи, и в Учиндол, и в Кюстендил, и в Банкя, и във Враца, Монтана, Видин пак сме първи. Нека се уважаваме, това е трудът, това са гласовете на избирателите", коментира Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ посочи, че се отнася с уважение към всички избиратели и към всички опоненти. "Изборите се правят, за да се направи управление. В предизборната кампания се говори с кое си по-добър, но след това целта е да се направи правителство и стабилно управление, за да можеш това, което си говорил, да го изпълниш“, добави Бойко Борисов. 

 

 

 

още от Политика