Борисов се срещна с еврокомисаря по бюджет Гюнтер Йотингер

Борисов се срещна с еврокомисаря по бюджет Гюнтер Йотингер

Борисов се срещна с еврокомисаря по бюджет Гюнтер Йотингер

По време на работната си визита в Мюнхен премиерът Бойко Борисов се срещна с еврокомисар Гюнтер Йотингер.

"Като външна граница на ЕС, в България добре разбираме необходимостта от осигуряване на достатъчно средства за новите предизвикателства, особено в областта на сигурността, миграцията и отбраната. Но също толкова важно е бюджетът на ЕС да инвестира в растеж, заетост, конкурентоспособност и конвергенция. Затова подкрепяме аргументите и позицията на ЕК за приключване на преговорите по МФР до октомври 2019 г., както посочих и в разговорите ни с еврокомисаря по бюджет и човешки ресурси Гюнтер Йотингер", написа той след срещата.

Борисов проведе разговор и с изпълнителния директор на Европол Катрин де Бол в Мюнхен.

Двамата обсъдиха доброто сътрудничество между европейската служба за борба с престъпността и българските служби за сигурност. Във фокуса на разговора бяха борбата с тероризма, разкриването на организирани престъпни групи, както и киберпрестъпността.

"България ще продължи да укрепва сътрудничеството си с Европол. Службата винаги е била надежден партньор на страната ни в борбата с миграционния натиск, с контрабандата на горива и цигари и при злоупотребата с разплащателни средства", подчерта министър-председателят.

Изпълнителният директор на европейската служба за борба с престъпността Катрин де Бол заяви, че високо оценява работата на българските служби за сигурност. 

Срещата бе в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността, където присъства премиерът.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ