Борисов: Ще източат ББР с необезпечени кредити

Борисов: Ще източат ББР с необезпечени кредити

Борисов: Ще източат ББР с необезпечени кредити

Правителството има сега за задача да източат ББР - необезпечени кредити без никакви гаранции уж за нови развиващи се фирми, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той направи коментара си от Годеч, където посети градската галерия заедно с бившите си министри, настоящи депутати Николай Нанков и Младен Маринов.

Борисов коментира и отстраняването на шефа на АПИ преди дни. "Те изчегъртаха и своите и толкова се объркаха в чегъртането, че започнаха да уволняват собствените си хора в АПИ и МРРБ, които назначиха преди 30 дни. Вероятно това е разбирането за демокрация по комунистически. Толкова са неориентирани, толкова не знаят какво са правили и са збравили, че са сменили АПИ. И тази женица, където са я сложили за министър... Обаче, понеже не се знае кой го е назначил, колко в торбичките е занесъл на Радев и тихомълком назначават, сменят. И тя понеже забравила, че сменила началника на АПИ, лично я слушах тази женица, каза, защото били разплатили на приятелски фирми", каза Борисов. "Регионалната министърка обвини собствения си шеф на АПИ в „плащания към приятелски фирми“. Нали Радев обеща, че ще бъдат прозрачни? Сега Комитова да каже кои са приятелските фирми.", призова той.

Минимум 1 година държавата ще е в тотален застой, прогнозира Борисов. "Спряха ремонтите на пътищата. Забавиха и „Тракия“ умишлено. Хората чакаха с часове на огромни опашки в жегите, а при нас ремонтът на магистралата щеше да е приключил на 1 юли.", посочи той 

"Действайте и не се плашете. "Ние идваме!", иронично заяви Борисов като направи каламбур с новото име на парламентарната група на Мая Манолова "Изправи се БГ! Ние идваме".

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ