Борисов: След последните две интервюта, Цветанов вече не ми липсва

Борисов: След последните две интервюта, Цветанов вече не ми липсва

Борисов: След последните две интервюта, Цветанов вече не ми липсва

След двете интервюта, които даде Цветан Цветанов, той вече не ми липсва. Изговори много глупости, които не му правят чест. Това заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за bTV, като допълни, че не е очаквал Цветанов толкова бързо да заговори срещу колегите си и партията.

„В евроизборите видях краха в очите на хората. "Апартаментгейт" ни разби, тежко репутационно ни удари. Колко министри, заместник-министри, депутати отстраних. Само и само хората да са убедени и да повярват, че това е било случайно и не е стил. Победата показа, че хората повярваха и одобриха този начин на действие", коментира Борисов във връзка с въпрос за предстоящите местни избори.

Той поясни, че не се меси в изборите до този момент, за разлика от евроизборите, когато коментира, че е „взел нещата на ръчна".

„Фандъкова получи на 100% права от мен да си избере сама листата, сама да прави кампании, сама да преценява кое е добре и кое е зле. Тя и сама управляваше, но се опитаха да й вменят нашата сянка. Да, тя завърши това, което съм започнал през годините, но направи и много отделни и хубави неща“, заяви Борисов.

Той поясни, че местните структури работят добре и без Цветанов.

„Господин Цветанов, когато се кандидатирах за кмет въобще го нямаше. Нито трябва да се надценява моята роля, нито на Цветанов, нито на който и да е от някоя парти. За това сега съм ги оставил сами, избори като избори.“, заяви Борисов.

Той пожела на Цветанов неговия проект да е успешен като на този на Слави Трифонов, но да не дава оценки, защото по-добре от много други знае за какво става въпрос.

На въпроса дали името на партията на Слави Трифонов „Няма такава държава“ го обижда, премиерът заяви, че може да има и „Няма такова предаване. Човешката глупост е безкрайна.“

„Да, няма такава държава - всяка вечер в най-гледаното време, години наред да си промотираш без пари партията, без никой да ти задава въпроси. Седиш и си задаваш въпроси години наред, само от твоето име. Къде има такава държава?“

По думите на премиера сега нещата вече са честни, защото досега Трифон е седял от върха на своя пиедестал и е давал оценки.

„Той е много умен,човек и вижда откъде идва краха на политиците. Аз му пожелавам успех и се радвам, че сега вече играта е честна. Преди не беше честна.“

Премиерът коментира и слуховете в сливенско за отнемане на деца от училищата.

„Когато дойдат избори, има цели щабове, които мислят каква мръсотия да направят и за съжаление много пъти им се получава. Това е друг вид Костинбродска афера”, заяви Борисов.

Той призова хората да не вярват на подобни слухове. „Питам какво държавата ще ги прави тези деца, къде ще ги настани. Как ще влезеш и на нормално семейство ще му вземеш детето”, попита Борисов.

Премиерът каза, че е сезирана прокуратурата в районите, в които има провокации. МВР и ДАНС също разследват случващото се. По думите му слуховете пускат разни „пастори”, които агитират предизборно.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ