Борисов: Тероризмът, нелегалната миграция и Ковид-19 създават голяма паника в света

Снимка: Мениджър нюз

„В момента тероризмът, нелегалната миграция, а сега и коронавирусът създават голяма паника в света. Пътят за справяне с всички тези предизвикателства са дипломацията и мирът“, това заяви българският министър-председател Бойко Борисов за YOU TUBE канала на Мюнхенската конференция по сигурността, съобщи правителствената информационна служба.

„Западът - бих нарекъл така Европа, Щатите, Канада, трябва да се намесят по-активно в множеството военни конфликти по дипломатичен път, за да договорят мира - в Либия, Сирия, Иран, Ирак, Афганистан, навсякъде, където има проблем. България е много близко и до Черно море, и до Сирия, и до Либия, Иран, имаме контингент в Афганистан, заради събитията в Босна и Херцеговина и там имаме военнослужещи. Много трябва да се работи“, отбеляза премиерът.

Борисов ще се срещне и министър-председателя на Бавария Маркус Зьодер. Двамата ще обсъдят темата за Западните Балкани, начина, по който България се е справила с нелегалната миграция, както и залавянето на рекордни количества наркотици по границата ни.

 

още по темата
още от Политика