нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Борисов тества автомобил с иновативен софтуер, измислен от българи

Борисов преди теста. Снимка от фейсбук профила на премиера

Премиерът Бойко Борисов изпробва нов автомобил, чийто софтуер е измислен от българи. Във фейсбук профила си министър-председателят публикува видео, на което се вижда как тества модерен джип.

„Представянето на революционния 3D i-Cockpit, произведен в България. Това е първият истински триизмерен клъстер в серийното автомобилно производство, внедрен в най-новите коли на Пежо“, написа премиерът в социалната мрежа.  "Темповете, с които се развива автомобилния сектор у нас, са много добри. В началото започнахме да шием седалки, табла, в последствие минахте на най-умното нещо, което може да се направи в един автомобил – електрониката, софтуера и хардуера. Съжалявам, че на фона на всичките негативни новини, които се изливат, българите не могат да се зарадват на това, че тези красиви дизайни се пишат от наши инженери.", добавя Борисов.

По време на снимките черна котка пресече пътя на Борисов. „Дано черната котка, която мина, да е за добро“, каза по този повод говорителката му Севдалина Арнаудова, която се возеше на задната седалка на модерния джип. 

още по темата
още от Автомобили