Борисов: Всички разбират колко са важни Западните Балкани

Борисов: Всички разбират колко са важни Западните Балкани

Борисов: Всички разбират колко са важни Западните Балкани

Премиерът Бойко Борисов заяви пред медиите в НДК, че след 15 години прекъсване имаме отново възможност да говорим за темата Западни Балкани.

Всички разбират колко са важни Западните Балкани, всички имат своите притеснения, затова след 15 години пауза, след срещата в Солун, имаме възможност днес да говорим по тази тема, каза Борисов на влизане за Срещата на върха.

Той изтъкна, че днес, в рамките на форума, ще участват и банките с интерес към общите инфраструктурни проекти. Сред тях са тези в областта на газовите връзки, електропреносната система, жп- и пътна инфраструктура по коридорите 8, 4 и 10. Сред общите теми е и тази за дигиталната свързаност на региона.

В отговор на въпрос за разговорите между Гърция и Република Македония за името премиерът каза: "Знаете, че по тази тема колкото по-малко се изказваме, толкова шансовете да се случи са по-добри."

По темата за рестарта на проекта за АЕЦ "Белене" Борисов напомни тезата на кабинета, че той ще се реализира, ако има възможност да се осъществи  без държавна гаранция, без задължително изкупуване на ток, с частен инвеститор, а държавното участие ще е в рамките на вложеното досега по проекта. Тогава сядаме и говорим, категоричен бе премиерът.

По темата за новите еврорегламенти за превозвачите Борисов изтъкна, че снощи по време на разговорите с президента на Франция и германския канцлер в детайли са били обсъдени отделните текстове. Имаше максимален диалог, няма нещо, което да не съм обяснил, очаквам да намерим решение, коментира Борисов и допълни, че предстои още веднъж експертен преглед на детайлите.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ