Борисов: Защо Радев мълчи за задържането на Навални

Борисов: Защо Радев мълчи за задържането на Навални

Борисов: Защо Радев мълчи за задържането на Навални

Премиерът Бойко Борисов пристигна на проверка в Сливница, където е придружаван от министъра на икономиката Лъчезар Борисов, стана ясно от живо включване от фейсбук страницата на министър-председателя

Кметът на Сливница Васко Стоилков показа на премиера и на министъра на икономиката обновения с европейски средства център за социална рехабилитация и интеграция на децата с увреждания до 16 години. В близост до него е и медицинският център, който е ремонтиран със средства от държавата по линия на програмата "Красива България.

„От 4 февруари като пуснем големите ученици да се върнат поетапно в училище, ще отворим и залите за извънкласни дейности. Защото, ако нещо може да се сложи на везната със здравето, това е образованието, културата, обучението", каза още Борисов, като допълни, че със сигурност ще има среща със заведенията, ресторантите и фитнесите, да се види какво може да се направи.

"Важно ни е за хората, които работят там. И те са ни толкова мили, каза още премиерът", като допълни, че показателите по отношение на разпространението на коронавирус намаляват само в България.

"На Европейския съвет беше обсъдено и задържането на опозиционния лидер Алексей Навални и на този фон е оглушително мълчанието на президента Радев, той не се е изказал по случая. Тук не става въпрос да се месим във вътрешните работи на Руската федерация, а за чисто демократичен процес, че всеки, който не харесва дадено управление, има право на глас. Защо в България може да има, и то в пълния му обем, а другаде не може? Предлагам да чуем какво мисли президентът Радев, защото и Европейският съвет, и Европейският парламент, и Европейската комисия настояваме за незабавното му освобождаване", каза още премиерът.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ