Бойко Борисов влезе в болница за операция

Бойко Борисов влезе в болница за операция

Бойко Борисов влезе в болница за операция

Премиерът в оставка Бойко Борисов е приет за спешна операция в УМБАЛ „Софиямед“, съобщиха от здравното заведение. 

Малко пред 19:00 ч. той е опериран заради травма на дясното коляно, получена по време на футболен мач, от доц. д-р Антони Георгиев, един от най-добрите травматолози в страната и началник на Клиниката по артроскопска травматология в лечебното заведение, уточняват оттам.

„След извършен ядрено-магнитен резонанс в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е установена увреда на вътрешния менискус на ставата с дислокация на част от него. Г-н Борисов се възстановява след артроскопската интервенция и ще остане под наблюдение“, коментира доц. Георгиев.

По-рано се появиха информации, че Борисов е бил приет днес в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ за ядрено-магнитен резонанс на коляното след контузия.

В социалните мрежи бяха разпространени и кадри, от които се вижда, че изпълнителният директор на „Н. И. Пирогов“, проф. Асен Балтов, посреща премиера в оставка на входа на болницата.

[[{"fid":"372582","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":1600,"width":1200,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Снимка: „Видяно в София“

Борисов има стара травма на коляното от футбол и през февруари 2015 г. пак претърпя операция по спешност на скъсан менискус в „Софиямед“. Тогава тя отново бе извършена от доц. д-р Антони Георгиев, който тогава излезе и с препоръка Борисов да спре с футбола, който е рисков спорт след подобни инциденти. Това беше третата поред такава операция на същото коляно. Предишните две са извършени по-рано във Военномедицинска академия.  

Тази сряда се очакваше лидерът на ГЕРБ да присъства на пленарното заседание на Народното събрание и да представи Плана за възстановяване и устойчивост пред депутатите, след като в петък самите те гласуваха в полза на решение, с което го задължиха да се яви. Ден по-късно на извънреден брифинг той съобщи, че ще отиде на пленарното заседание. Все още не е ясно дали ще успее да спази поетия ангажимент.

Днес следобед Борисов трябваше да проведе разговор с турския президент Реджеп Ердоган. Разговорът е бил отложен.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ