Борисов даде заявка за участие в президентската битка, но-късно се отметна

Борисов даде заявка за участие в президентската битка, но-късно се отметна

Борисов даде заявка за участие в президентската битка, но-късно се отметна

Бойко Борисов ще влезе в президентската битка тази година, в случай че има служебен кабинета. Това заяви самият той пред журналисти пред болница „Софиямед", от която днес го изписват. Той бе опериран заради травма на дясното коляно, получена по време на футболен мач.

Той заяви, че ако ГЕРБ не са в правителството, се готви на управление на задкулисието.

„Как д-р Симидчиев, който беше в моя съвет, беше подкрепен изведнъж от всички. В момента има брутално мнозинство от 165 души. След като за всички постове категорично, заедно, монолитно гласуваха, някъде са се провели разговори“, допълни той.

Премиерът в оставка каза, че ГЕРБ ще действат отговорно и по тази причина изпращат най-доброто, с което разполагат за преговорите за кабинет.

 „Мисля, че ще се справят добре. Днес в преговорния екип на ГЕРБ ще бъдат Дани Митов, Томислав Дончев и председателят на СДС Румен Христов. Да видим „Да, България“ какво не им харесват на тези хора. Утре преговорният екип с „Има такъв народ“ ще бъде от Дани Митов, Любен Дилов и Калин Вельов. Да видим тези сценаристи. Да видим какво не харесват или какво не искат да се направи“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Той коментира критиките от парламента, че се окопава заради смяната на ръководства на бордовете държавни предприятия.

„Кой го е казал? Нинова каза вчера, че аз задкулисно със Станишев съм я сменил. Аз за нея мра да стои. Освен това, думите ми бяха от трибуната на парламента. Обърнах се към Станишев и казах: „Тия ми ги праща“. Една по една ми ги прати. Ту Мая, ту Корнелия. Вие забравихте ли? Да не се плашат, макар че аз щях да се плаша на мястото на Слави Трифонов, защото ако не ти поставят никакви условия, това значи, че ти готвят капан“, предупреди Бойко Борисов.

„Аз съм му сърбал попарата на Христо Иванов, когато по негово искане сменихме шефа на СГС, като заяви, че иска да бъде главен прокурор. Те са хора на задкулисието" продължи коментара си премиерът в оставка и добави, че ако е бил умен е щял да ги запише, но предпочитал да е коректен.

Борисов говори и за преговорите за предходното правителство на ГЕРБ.

„Знаете ли как се преговаря с Волен Сидеров? Как се преговаря с Краси Каракачанов за интеграцията на ромите и за Северна Македония. Знаете лик как се преговаря с Валери Симеонов за шума по морето? Всичко това изисква много усилия. Пожелавам здраве на депутата Трифонов да отива в парламента. Ние излязохме“, коментира Борисов

„Ако не направят кабинет със 165 депутати, а започнат да шикалкавят,  значи са бъзливци. Значи не са отговорни хора и всички вкупом ще тичат при татко Румен да се бие вместо тях”, каза още Борисов.

Малко по-късно, отново във пост във Фейсбук, Борисов отрече да има намерение да участва в президентската надпревара:

„Не, няма да се кандидатирам за президент! Ако оставят Радев да се бие на политическата сцена вместо тях, сме готови да сме категорични опоненти и на този кабинет на задкулисието и да се срещнем на нови избори, когато и да са те!“, написа той в социалната мрежа.

„Ако партиите, които днес демонстрират огромно мнозинство в парламента, не направят правителство, а вкупом изтичат при президента Радев, за да им направи служебен кабинет,  това ще бъде проява на безотговорност и страх.“, добави Борисов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ