Британският външен министър Борис Джонсън също хвърли оставка

Британският външен министър Борис Джонсън също хвърли оставка

Британският външен министър Борис Джонсън също хвърли оставка

Британският външен министър Борис Джонсън също подаде оставка днес, броени дни след като премиерът Тереза Мей постигна трудно съгласие от главните си министри за преговорната стратегия на страната с ЕС по Брекзита, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

По-рано днес оставка подаде и министърът за Брекзита Дейвид Дейвис. Двамата министри са в разногласие с Тереза Мей по бъдещите отношения на Великобритания с ЕС след Брекзита, отбелязва Франс прес.

"Днес следобед премиерът прие оставката на Борис Джонсън като външен министър. Приемникът му ще бъде обявен скоро. Премиерът благодари на Борис за работата му", се казва в изявление на офиса на Мей.

В края на миналата седмица в. "Таймс" съобщи, че  Мей е обещала на съюзниците си в кабинета, че ще уволни външния министър Борис Джонсън, ако той се опита да подкопае преговорната позиция на правителството с ЕС, на фона на официалното съобщение от Даунинг стрийт, че британското правителството е постигнало обща позиция за създаване на зона за свободна търговия между Великобритания и ЕС след Брекзита.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ