Британският външен министър Джереми Хънт: Аз съм алтернативата на Борис Джонсън

Британският външен министър Джереми Хънт: Аз съм алтернативата на Борис Джонсън

Британският външен министър Джереми Хънт: Аз съм алтернативата на Борис Джонсън

Британският външен министър Джереми Хънт заяви днес, че е алтернативата на Борис Джонсън - фаворит в надпреварата за приемник на подалата оставка министър-председателка Тереза Мей, тъй като би положил усилия за сделка с ЕС за Брекзит, предаде Ройтерс.

Разликата между мен и Борис е, че аз бих се опитал да постигна сделка за Брекзит с Европейския съюз, каза Хънт в Шоуто на Андрю Мар по телевизия Би Би Си.

Не смятам да създавам куп обстоятелства, които правят почти невъзможно договарянето на сделка, тъй като мисля, че трябва да предложим на страната по-добри възможности за избор, отбеляза той. Наред с това Хънт каза, че ако Борис Джонсън стане премиер, той ще му служи, предаде БТА.

Кандидатите за британския премиерски пост предупреждават, че Консервативната партия се нуждае от истинско състезание, а не от короноване на водещия кандидат Борис Джонсън, предаде Асошиейтед прес.

Бившият външен министър води с голяма преднина пред останалите претенденти след първото гласуване на депутатите от Консервативната партия. Днес той получи подкрепата на Естер Маквей, която отпадна от надпреварата миналата седмици.

В борбата остават шестима кандидати. Тази седмица законодателите ще намалят броя им с поредица елиминационни гласувания, след  което за избраника си от двамата основни претенденти ще гласуват членовете на Консервативната партия в цялата страна.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ