Разговорите за Брекзит минаха в "тих режим"

Разговорите за Брекзит минаха в тих режим

Разговорите за Брекзит минаха в "тих режим"

Разговорите между британското правителство и опозиционната Лейбъристка партия за постигане на консенсус за плана за Брекзит, са по-конструктивни от очакваното, заяви за Би Би Си британският външен министър Джереми Хънт, цитиран от Ройтерс.

"Разговорите, които водим с лейбъристите, са по-подробни и по-конструктивни, отколкото хората и от двата лагера са очаквали. Но не знаем дали ще постигнем резултат", каза министърът.

Хънт, който е на посещение в Япония, увери днес японския премиер Шиндзо Абе, че британското правителство е решено да не допусне Брекзит без сделка, предаде БТА.

"Оценяваме това, че Япония прави големи инвестиции, създаващи стотици хиляди работни места във Великобритания. Искаме тясното ни сътрудничество да се запази", каза Хънт.

Правителството на Япония се надява, че излизането на Великобритания от ЕС ще окаже минимално въздействие върху японската икономика и върху световната икономическа конюнктура, заяви Абе.

Хънт изрази надежда за развитие на сътрудничеството между двете страни и нарастване на японските инвестиции в британската икономика. Двамата с японския премиер са обсъдили също подготовката на срещата на върха на Г-20 в края на юни в Осака, предаде ТАСС.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ