Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Британското правителство: Докато Русия не промени поведението си, не може да се говори за среща между Мей и Путин

Снимка: Guliver / Getty images

Преждевременно е да се говори за евентуална среща между британския премиер Тереза Мей и руския президент Владимир Путин, докато Русия не промени своя начин на поведение. Това заявиха вчера от пресслужбата на Даунинг стрийт 10 в отговор на молба на ТАСС за коментар на публикации във вестниците "Таймс" и "Гардиън".

Двата вестника писаха вчера, че Мей обмисля да се срещне с Путин в кулоарите на форума на Г-20 по-късно този месец в Япония в опит за затопляне на отношенията преди във Великобритания да дойде на власт нов министър-председател.

"Прекалено рано е да се обсъжда планирането на подобна среща. Агресивният модел на поведение на Русия, нейното дестабилизиращо поведение подкопават увереността, че тя е отговорен международен играч. Премиерът ясно заяви, че можем да имаме други отношения с Русия, само ако тя промени своето поведение", посочи пресслужбата.

По повод публикациите на "Таймс" и "Гардиън" говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че засега няма конкретна информация за възможна среща Путин-Мей на форума на Г-20 в Осака.

още по темата
още от Политика
24
Понеделник
Февруари