БСП би подкрепила кабинет с мандат на "Има такъв народ"

БСП би подкрепила кабинет с мандат на Има такъв народ

БСП би подкрепила кабинет с мандат на "Има такъв народ"

Може да се говори за подкрепа на правителство с мандата на „Има такъв народ”, заяви в ефира на Нова тв Христо Проданов от БСП.

"Всички партии заявяваха, че са „за” отстраняване на сегашното управление. Ако това все е още е така, може да се говори за подкрепа на правителство с мандата на „Има такъв народ”, поясни той на въпрос дали партията би подкрепила мандат на "Има такъв народ" в коалиция с "Изправи се! Мутри вън" и "Демократична България".

Той отново повтори позицията, декларирана от Корнелия Нинова вчера, че Левицата под никаква форма няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, дори и ако трябва да стигне до нови избори.

Би било безотговорно лидерът на БСП да подаде оставка в този момент, коментира още Проданов и посочи две причини – първо, "заради самата партия и второ заради държавата, защото предстои формирането на ново правителство".  Проданов напомни, че лидерството на Нинова е било потвърдено на вътрешно-партийни избори преди 5 месеца, когато тя е събрала 80% от вота.

Според него всички партии, с изключение на „Демократична България” и „Има такъв народ”, са губещи на тези избори. „Никоя от партиите обаче не говори за оставки и политическа отговорност”, допълни той.

Проданов изненадващо внесе яснота и каква ще бъде позицията на БСП относно подкрепата на Румен Радев за втори мандат. „Сега ще направим нашите процедури и ще обявим нашата подкрепа. Почти убеден съм, че 99 % от хората в партията ще подкрепят президентската двойка, защото както харесват Нинова, така харесват и Радев“, каза той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ