БСП обявява кандидатите си за кметове днес

БСП обявява кандидатите си за кметове днес

БСП обявява кандидатите си за кметове днес

Националният съвет на БСП ще проведе редовно заседание. Заседанието е насрочено за 11.00 часа в зала „Александър Лилов“ в централата на партията.

Проектът за дневен ред предвижда по първа точка членовете на Пленума да се занимаят с решение за утвърждаване на кандидати на „БСП за България” за кметове на общини за участие в изборите на 27 октомври 2019 г. По точката ще докладва заместник-председателя на БСП и председател на Националния предизборен щаб на партията Кирил Добрев. Тя обхваща и кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София.

Решение тя да бъде подкрепена взе Софийската градска конференция на 11 септември, като окончателното решение зависи от Пленума на партията. Част от кандидатурите бяха утвърдени на предходно заседание на 3 септември. На заседание в началото на септември Пленумът утвърди 161 кандидатури за кметове на общини и райони. Сред кандидатите са утвърдени юристи, инженери, лекари, учители, културни дейци и др.

Досегашните успешни кметове на левицата отново получиха подкрепа за следващ мандат. Това са кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов, кметът на Садово Димитър Здравков, на Гоце Делчев - Владимир Москов, на Троян - Донка Михайлова, на Кресна - Николай Георгиев, на Павликени - Емануил Манолов и други. Петима народни представители се включват в кметската надпревара - Бургас - Николай Тишев, Сливен - ген. Кольо Милев; Русе - Пенчо Милков; Перник - Станислав Владимиров, Карнобат - Тодор Байчев. Ръководството на БСП потвърди и кандидатурата на Катя Георгиева за кмет на Ямбол, на Хасково - Коста Стоев и на Стара Загора - проф. Иван Върляков. Дневният ред предвижда още представяне на информация за актуалната политическа обстановка в страната и задачите пред БСП. Информацията ще представи лидерът на БСП Корнелия Нинова. Част от програмата за работа предвижда и точки по вътрешнопартийни въпроси.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ