БСП събира подписи за спиране на сделката за ЧЕЗ

БСП събира подписи за спиране на сделката за ЧЕЗ

БСП събира подписи за спиране на сделката за ЧЕЗ

Започваме подписка сред българите за спиране на сделката с ЧЕЗ и ще внесем искане в съда. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в изявление след срещата си с чешкия посланик за ЧЕЗ, предаде „Фокус“.

„От няколко дни с авторитетни юристи по европейско право в България и навън, както и с авторитетни юристи по търговско право, обсъждаме и подготвяме внасянето на колективен иск в съда, български или чешки, за да спре сделката. КЕВР казват, че не могат, нямат отношение, че законът не позволява. КЗК се управлява от майката на депутат от ГЕРБ. Какво можем да очакваме от тези институции? Затова ще се обърнем към съд, но за да го направим започваме подписка в цялата страна от български граждани, клиенти на ЧЕЗ“, каза Нинова.

„Искаме и почваме - обръщаме се към тези хора, който е съгласен да съберем подписка, юристите да я оформят, да внесем един колективен иск пред съдилищата и да поискаме от съда спиране на сделката. Това е трети вариант, за нас възможен. Започваме подписката в цялата страна“, заяви Нинова.

По думите й целта е спиране на сделката.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ