БСП внася вот на недоверие

БСП внася вот на недоверие

БСП внася вот на недоверие

БСП внася вот на недоверие заради провала на кабинета в сфера "сигурност" и несправянето на МВР с престъпността. Решението е взето на заседание на ръководството на партията. От левицата допълниха, че вече никой не може да приеме сериозно вътрешния министър Валентин Радев.

"Този вот ще бъде внесен самостоятелно и се надяваме на успех. Хората считат, че повече не може да се живее в държава, в която се разстрелват данъчни инспектори, където бизнесмени от Велико Търново намират своята смърт в центъра на София, през летище София влизат граждани, които въобще не са и проверявани, а същевременно искаме да бъдем членки на Шенген. За последните случаи в Ботевград мисля, че всички знаем как правителството е неспособно да гарантира сигурността на гражданите в Република България", посочи Драгомир Стойнев мотивите на левицата.

"Започваме работа по темата "сигурност", готвим мотивите. Считаме, че ще стигнем до успешен край. Повече по този начин в тази държава не може да се живее. Считахме, че като държава членка на ЕС отдавна сме забравили мутренските времена. За съжаление, започваме да си припомняме тези времена", добави още Стойнев, цитиран от Дарик.

Попитан защо не внесат вот на недоверие за цялостната политика, заместник-председателят на ПГ на левицата коментира, че наистина това правителство няма сфера, в която да се справя. Според него обаче вот по темата "Сигурност" отговаря най-много на общественото негодувание. ГЕРБ обещаха полицай във всяко село, припомни той и коментира, че почти нищо не се случва от тяхната предизборна програма в сектор "Сигурност", а изключително много се влошава ситуацията. Така че за нас тази тема е водеща и смятаме, че с нея реално може да има успех, добави Стойнев.

По думите му хората смятат, че не може да се живее повече в държава, в която се разстрелват данъчни инспектори, бизнесмен от Велико Търново намира смъртта си в центъра на София, през летище София влизат пътници, които дори не са и проверявани, а в същото време искаме да влизаме в Шенген, предаде БТА. За последния случай в Ботевград, Стойнев коментира, че де факто правителството е неспособно да гарантира сигурността на гражданите в Република България.

Според него не е нормално чистачката да има най-голям кураж, когато бягат затворници, или министерството да спи и да не знае къде да потърси един престъпник. Най-нормално е да сложите под наблюдение най-близките му хора, коментира той. 

Това правителство в тази конфигурация вече не може да продължи своята работа, заключи Стойнев.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ