БСП внесе вота на недоверие към кабинета „Борисов“ 3

БСП внесе вота на недоверие към кабинета „Борисов“ 3

БСП внесе вота на недоверие към кабинета „Борисов“ 3

БСП внесе вота на недоверие към кабинета „Борисов“ 3 за провал в областта на политиката по екология и околна среда в деловодството на парламента. Мотивите, разгърнати в 40 страници, са подписани от 78 депутати от левицата, съобщи лично лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Няма по-силни мотиви от фактите, а те са, че половин милион българи в момента са в режим на водата и има опасност това число да расте. Дишаме най-мръсния въздух, а България е превърната в сметище“, уточни лидерът на левицата. Тя призна, че правителството е взело мерки за овладяване на кризите, но по думите ѝ те са временни и представляват гасене на пожари за намаляване на общественото напрежение. 

След като вотът бъде внесен разискванията по проекта за решение трябва да започнат не по-рано от три дни и не по-късно от 7 дни от постъпването на предложението, а гласуването на проекта за решение се провежда не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията. За да мине вотът на недоверие обаче, за него трябва да са гласували повече от половината от всички народни представители. При отхвърляне на предложение за недоверие на Министерския съвет ново предложение не може да бъде направено в следващите 6 месеца.

Това ще е четвъртият вот на недоверие на опозицията срещу кабинета „Борисов“ 3. Предишните бяха на тема: провал в борбата с корупцията, здравеопазване и сигурност и не успяха да минат.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ