ЦИК обяви окончателния списък с новите депутати

ЦИК обяви окончателния списък с новите депутати

ЦИК обяви окончателния списък с новите депутати

Централната избирателна комисия обяви окончателния списък на депутатите в новото 45-то Народно събрание на Република България.

Коалицията ГЕРБ - СДС е със 75 мандата, "Има такъв народ" с 51, а БСП с 43-ма депутати, ДПС с 30, "Демократична България" с 27, а "Изправи се! Мутри вън!" с 14.

Общо 14 кандидати са се отказали от място в парламента - 9 от ДПС, трима от ГЕРБ-СДС, включително лидерът на партията ГЕРБ Бойко Борисов, и двама от "Има такъв народ". Техните места се заемат от следващите в листите.

В случай, че кандидатът не подаде писмено заявление от кой район избира да стане депутат, комисията ще го обяви за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран.

Избраните за народни представители в Четиридесет и петото Народно събрание по изборни райони и кандидатски листи може да видите на сайта на комисията – тук.

За първи път в Парламента има толкова много лекари – от ГЕРБ-СДС са досегашният здравен министър Костадин Ангелов, д-р Димитър Рунков, д-р Даниела Дариткова и проф. Григор Горчев.

При „Има такъв народ“ е проф. Андрей Чорбанов.

При БСП е проф. Георги Михайлов.

При ДСП са д-р Хасан Адемов и Джевдет Чакъров.

При Демократична България е д-р Александър Симидчиев.  

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ