ЦИК преговаря със "Сиела Норма" за обслужване на машините за гласуване

ЦИК преговаря със Сиела Норма за обслужване на машините за гласуване

ЦИК преговаря със "Сиела Норма" за обслужване на машините за гласуване

Централната избирателна комисия реши да започне преговори със "Сиела Норма" за подготовка на машините за гласуване за частичните местни избори на 27 юни и за парламентарните избори на 11 юли. Решението на ЦИК, с номер 217, е публикувано на страницата на Комисията. Договорът ще включва обучение на хора и предаване на софтуер, логистика на машините и техническото им обслужване.

Максималната прогнозна стойност на дейностите е 4 350 000 лева без ДДС. При подписването на договора изпълнителят представя на възложителя гаранция за изпълнение в размер на 5 на сто от общата цена на договора без ДДС, която служи за обезпечение. Решението на ЦИК може да видите ТУК

Вчера стана ясно, че друга фирма е направила предложение до ЦИК да осигури до 5000 машини за парламентарните избори като срокът за тяхната доставка е 1 юли. Новината беше съобщена на брифинг от говорителя на ЦИК Цветозар Томов. Той обаче обясни, че ще се провери дали предложението на фирма "Панов" ЕООД отговаря на техническите спецификации и дали ще има време за одит на машините. И направи уточнението, че ЦИК и "Сиела Норма" не са прекратили съвместната си работа и са в непрекъснат контакт. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ