нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

ЦИК преговаря със "Сиела Норма" за обслужване на машините за гласуване

Снимка: Мениджър нюз

Централната избирателна комисия реши да започне преговори със "Сиела Норма" за подготовка на машините за гласуване за частичните местни избори на 27 юни и за парламентарните избори на 11 юли. Решението на ЦИК, с номер 217, е публикувано на страницата на Комисията. Договорът ще включва обучение на хора и предаване на софтуер, логистика на машините и техническото им обслужване.

Максималната прогнозна стойност на дейностите е 4 350 000 лева без ДДС. При подписването на договора изпълнителят представя на възложителя гаранция за изпълнение в размер на 5 на сто от общата цена на договора без ДДС, която служи за обезпечение. Решението на ЦИК може да видите ТУК

Вчера стана ясно, че друга фирма е направила предложение до ЦИК да осигури до 5000 машини за парламентарните избори като срокът за тяхната доставка е 1 юли. Новината беше съобщена на брифинг от говорителя на ЦИК Цветозар Томов. Той обаче обясни, че ще се провери дали предложението на фирма "Панов" ЕООД отговаря на техническите спецификации и дали ще има време за одит на машините. И направи уточнението, че ЦИК и "Сиела Норма" не са прекратили съвместната си работа и са в непрекъснат контакт. 

още от Политика