Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

ЦИК разреши арести на кмета на Несебър и още четирима местни политици

Снимка: Мениджър Нюз

Централната избирателна комисия е отговорила положително на искане на главния прокурор Сотир Цацаров да бъде задържан и привлечен като обвиняем кметът на Несебър Николай Димитров, който е и независим кандидат за нов мандат. Срещу него е образувано досъдебно производство, а от решението става ясно, че искането за задържане е по опис на следствения отдел при Специализирана прокуратура.

Освен за Димитров, ЦИК е взела същите решения и за трима кандидати за общински съветници в Несебър, както и за кандидат за кмет на Свети Влас. Става дума за кандидатите за общински съветници Петър Тодоров и Георги Георгиев от листата на коалиция „БСП за България“ и за Константин Лефтеров, който е кандидат от листата на „Движение 21“. ЦИК е дала разрешение за привличане като обвиняем и за задържане на кандидат за кмет на кметство Свети Влас - Атанас Япаджиев, издигнат също от „Движение 21“.

Исканията за задържанията вероятно са свързани с проведената в събота акция на Специализираната прокуратура, ГДБОП и Антикорупционната комисия в община Несебър срещу купуването на гласове за предстоящия местен вот.

 

още от Политика