Цветан Цветанов обяви името на партията си. Подкрепя протестите

Цветан Цветанов обяви името на партията си. Подкрепя протестите

Цветан Цветанов обяви името на партията си. Подкрепя протестите

„Републиканци за България“ е името на политическия проект, с който бившият втори в ГЕРБ, Цветан Цветанов, ще участва на предстоящите парламентарни избори. Това обяви самият той в ефира на bTV.

Името на партията е било запазено в края на миналия месец. На 20 август ще бъде свикан инициативен комитет, а официалното учредяване ще се състои седмица по-късно, на 27-и. Логото на проекта включва компас с посока на запад.

Формацията ще се финансира изцяло от дарения на симпатизанти, а сред приоритетите ѝ ще са върховенство на закона, енергийна независимост и евроатлантическата ориентация на страната да не бъде променяна.

„Републиканци за България“ ще се позиционира в център-дясно в политическия спектър, а след изборите планира и подаване на кандидатура за присъединяване към семейството на Европейската народна партия, в която членува и ГЕРБ.

Като свой потенциален партньор в българския парламент Цветан Цветанов вижда „Демократична България“. „Имат най-подобни искания, каквито бихме заложили в нашата управленска програма“, коментира той. Според него ситуацията в политическия живот в момента е „изключително тежка и много критична за страната“.

Цветанов сподели, че подкрепя протестите срещу кабинета и главния прокурор. „Борисов мина през доста цикли за това дали да си подаде оставката, или да не си подаде оставката“, заяви той. „ГЕРБ не се чувства достатъчно стабилна, не се чувства достатъчно открита и отворена към обществото, за да отчете какво е свършила, защото в момента има загуба на обществено доверие и това ще бъде огромният дефицит в предстоящите парламентарни избори“, добави още Цветанов, който понастоящем е председател на Управителния съвет на учредената от него неправителствена организация „Евро-атлантически център за сигурност“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ