Цветанов: Хората около Борисов казват това, което иска да чуе

Цветанов: Хората около Борисов казват това, което иска да чуе

Цветанов: Хората около Борисов казват това, което иска да чуе

Хората около Борисов в момента са такива, че казват това, което иска да чуе, а не това, което е истина. Това заяви бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов в студиото на bTV тази сутрин. На въпрос дали поддържа контакт с премиера Борисов, който сподели наскоро, че се чуват с Цветанов отвреме напреме чисто приятелски, бившият втори в ГЕРБ отговори: " Мога да кажа, че някой път се чуваме чисто делово, но ще е лицемерно, ако кажа, че е приятелски". След това уточни, че вече е доста по-дистанциран от партията и няма никакво отношение към предизборния щаб и кампанията за кметските избори.

"Човек може да направи по-задълбочен анализ и да продължи напред. Аз продължих напред. Подобни периоди винаги ме мотивират. Смятам, че целите, които си поставям, ще дадат резултати", сподели още той по повод новия си проект, който обяви преди дни - Евро-атлантически център за сигурност.

Сред първите членове на Центъра са журналистът Христо Христов, проф. Румен Кънчев, проф. Евелина Келбечева, психологът Росен Йорданов, адвокатът Борис Велев, Борислав Велков, анализаторът Кристиян Шкварек, д-р Виктор Серафимов, Евгения Стоянова, Екатерина Борисова, Стоян Георгиев, Драгомир Младенов, Петър Матов и София Цветкова. Активна работа срещу хибрините атаки ще е една от основните функции на новата структура, обясни Цветанов.

"С опита, който имах в ГЕРБ, смятам, че този център сега е най-подходящото, което мога да направя.", каза Цветанов. Той коментира и шпионския скандал. "Решетников участваше активно в президентските избори през 2016 година. Никой не казваше тогава, че е заплаха за националната сигурност", отбеляза той.

По случая с атаката срещу НАП Цветанов обобщи, че това е резлутат от допуснати комплексни слабости". "Чух някакви интерпретации, че създаването на Евро-атлантическия център е имало нещо общо с пробива в НАП, чух че купувам ЧЕЗ, че купувам медии. Това просто е несериозно.", каза още той. 

На въпроса вижда ли вмешателство на ГЕРБ в случая с БНР Цветанов каза: Не смятам, но все пак ГЕРБ носи съответната отговорност, защото има мнозинство в парламента".

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ