"Демократична България" поиска оставката на вътрешния министър

Демократична България поиска оставката на вътрешния министър

"Демократична България" поиска оставката на вътрешния министър

Съпредседателите на „Демократична България“ Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов призоваха в онлайн изявление вътрешният министър Младен Маринов да си подаде оставката до 18 ч. или премиерът Бойко Борисов да му я поиска. В противен случай те ще бъдат на протест пред Министерството на вътрешните работи в 18 ч. днес.

Три са причините за ултиматума – насилието, проявено от полицаи по време на мирните протести от тези дни; ситуацията край брега на парк Росенец в събота, когато полицаи не допуснаха желаещите да посетят плажа там и разкритията на „Антикорупционния фонд“ по случая „Осемте джуджета“, по който се твърди, че полиция пази „мутри“.

Христо Иванов добави, че иска оставката и на главния прокурор Иван Гешев, който е отменил презумпцията за невинност и публикува избирателно доказателства извън стандарта на наказателния процес. След което в съдебната система да бъде извършена реформа. Парламентарната квота във Висшия съдебен съвет трябва да се редуцира до една трета от състава. Също така главният прокурор трябва да се избира с минимум три пети мнозинство в парламента, а мандатът му да бъде намален на 5 години.

По-рано през деня по време на участие в предаване по БНТ Христо Иванов поиска оставката и на нейния изпълнителен директор  Емил Кошлуков, а също така и призова за предсрочни избори. „Това управление трябва да бъде сменено, готови сме за тези избори, гражданите са готови за тези предсрочни избори. Г-н Борисов е изпаднал в една много тежка загуба на връзка с реалността, живее в конспиративен свят, време му е за почивка очевидно“, добави Иванов.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ