Депутатите излязоха в лятна ваканция. Наесен влизат в друга пленарна зала

Депутатите излязоха в лятна ваканция. Наесен влизат в друга пленарна зала

Депутатите излязоха в лятна ваканция. Наесен влизат в друга пленарна зала

Депутатите излязоха в лятна ваканция до 2 септември. Следващата редовна сесия на парламента ще бъде в новата пленарна зала на пл. "Народно събрание" 2 (бившия Партиен дом, бел. ред.) от 9:00 часа. Това обяви преди да удари звънеца председателстващият заседанието зам.-председател на НС Валери Симеонов.

Той пожела "Приятна почивка" на народните представители, като преди това даде думата на екоминистъра Емил Димитров. "Министърът на чистия въздух и чистата вода иска да сподели своите чисти помисли", обяви Симеонов.  

"Тази сграда става част от българската парламентарна история, с която всички трябва да се гордеем", подчерта министър Димитров. И за последен път в тази зала прочете клетвената декларация, която тук са полагали премиери, министри, народни представители. В това време присъстващите депутати се изправиха на крака. 

"От есента дейността на парламента се премества в нова сграда. На практика съм последният министър, който отговаря. Имах честта да бъда 5 години в тази сграда като депутат. От днес тази сграда остава в историята", каза развълнуван екоминистърът и бивш депутат от "Обединените патриоти". 

Валери Симеонов пък в шеговит тон призна, че се стреснал, когато Емил Димитров му поискал думата за изявление. "Помислих, че ще си подадете оставката", отбеляза зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов и обяви лятната ваканция на депутатите. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ