Десислава Атанасова: Най-висшата форма на смелост днес е да си подадем ръка

Десислава Атанасова: Най-висшата форма на смелост днес е да си подадем ръка

Десислава Атанасова: Най-висшата форма на смелост днес е да си подадем ръка

Победителят е само един и това е ГЕРБ, поне е редно да го признаете. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова по време на първото заседание на 45-ото Народно събрание.

„Днес е време всички ние да поемем своята отговорност към гласа на избирателите си, към стабилността на държавата и към едно по-добро утре.“ каза Атанасова.

Тя заяви, че отговорността е тежка и често непоносима за онези, които гледат на политиката единствено като средство за създаване на имидж.

„Ние сме изправени пред здравни, икономически и социални предизвикателства. От позицията на хора с по-голям опит, ще ви кажем, че една криза не може да се управлява само с говорене. Една криза се управлява с действия и с вземане на решения. Често пъти най-наложителните и най-правилните решения са непопулярни. На отминалите парламентарни избори 837 707 български граждани гласуваха за ГЕРБ. Нито една от присъстващите в 45-ото Народно събрание не се доближава до този резултат. Колкото и анализи да бъдат направени, победителят е само един и това е ГЕРБ“, каза Атанасова.

Тя подчерта, че това е пети пореден парламентарен вот, спечелен от ГЕРБ, и общи 14-та поредна изборна победа.

„За нас е ясно, че дългогодишните управления уморяват. Факт е, че след толкова време суверенът все още ни поставя категорично на първо място. Това показва две неща – хората ценят направеното от нас или не виждат достатъчно добра алтернатива.“, коментира Атанасова.

"Време е шоуто да приключи, защото за разлика от шоуто на политическата сцена няма скечове, рядкост са аплодисментите и поздравленията. В политиката има работа, компромиси, разочарования и рани. Политиката изисква смелост и решителност. А днес най-висшата форма на смелост, която можем да проявим е да си подадем ръка и да възстановим диалога между нас и да запазим девиза, изписан пред тази сграда "Съединението прави силата", призова тя.

Тя заяви, че ГЕРБ ще предложат състав и структура на ново правителство, чиито членове ще имат готовност да се захванат с предизвикателствата, пред които е изправена страната. Ще предложим кабинет, който от ден първи да може да заработи на бързи обороти, каза още Атанасова.

„Ако нашето предложение за кабинет не бъде подкрепено, отговорността за стабилността и развитието ще бъде поета от втората партия, тази на Станислав Трифонов. И може би останалите формации, които се самопровъзгласиха за носители на промяната. Тук е време мълчанието да бъде нарушено и зрителите на шоуто да се запознаят с краткосрочните и дългосрочните управленски намерения на втората политическа сила. Предстоят ни важни, тежки и бързи решения. Всички ние дължим отговори на важните за страната ни въпроси - ще продължат ли мерките в подкрепа на бизнеса, ще се налагат ли нови ограничения, ще продължим ли курса към еврозоната, ще намерим ли общ език с Република Северна Македония, ще защитим ли договорените 29 млрд. евро по Плана за възстановяване. Ние имаме отговори на тези въпроси. И тези отговори бяха подкрепени от близо 900 000 български граждани“, уточни тя.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ