Десислава Танева ще възстановява репутацията на Министерството на земеделието

Десислава Танева ще възстановява репутацията на Министерството на земеделието

Десислава Танева ще възстановява репутацията на Министерството на земеделието

Десислава Танева заяви пред медиите, че ще работи за изчистване на репутационните проблеми в министерството на земеделието след като се закле като министър пред Народното събрание.

Тя смени на поста подалия вчера оставка Румен Порожанов. Според нея смяната на предшественика й става в пика на предизборната кампания - "изключително изострена, нетипична за едни европейски избори и със сигурност това дава отражение върху начина, по който се възприема смяната".

Танева посочи, че е нормално да има промени в политическия екип, респективно в ДФ"Земеделие", както и, че зам.-директорът на фонда Иванка Богданова-Мизова ще бъде освободена от длъжност.

Ние сме коалиция, всичко е предмет на разговори, имам определени виждания, важното е решенията да се вземат в режим на диалог и убеденост на всички, че биха довели до търсените резултати, подчерта тя.

Има много проблеми в земеделието, това е най-тежкото ведомство, със земеделие у нас се занимават над 100 хиляди души,има репутационни проблеми и трябва да ги решаваме, коментира министърът, цитиран от БТА. Тя уточни, че въпросите ще се решават ежедневно, в краткосрочен и средносрочен план. Танева отбеляза, че в момента тече срокът за най-големия пакет за подпомагане на земеделските стопани - директните плащания, и тези въпроси не търпят отлагане.

Аз съм човек, който е познат в администрацията, браншовите организации, вкл. и заради предишния ми мандат,следвам политиките на открит диалог, на програма, на планиране, подчерта Десислава Танева. Като стратегически действия тя ще следва управленската програма на ГЕРБ и Обединени патриоти в сектора.

Ние сме в пика на предизборната кампания във всичко,очаквам каквото може върху даден факт да се насложи, измисли, съчини, и това да бъде "добре възприемано" - така Танева отговори на въпрос дали се притеснява от персонални атаки срещу нея заради конфликт на интереси, имоти и др. Тя припомни, че била в частния земеделски сектор близо 14 години, доходите й са ясно декларирани, те, по думите й, са били значително високи, особено за времето си и възрастта, на която е била. Знае се къде живея, какво съм придобила, след влизането в политическия живот вече знаеш, че всичко, което би направил в тази посока, би се изтълкувало в обратен ред и нямам такива придобивки, увери тя.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ