Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Десислава Танева ще възстановява репутацията на Министерството на земеделието

Снимка: Мениджър Нюз

Десислава Танева заяви пред медиите, че ще работи за изчистване на репутационните проблеми в министерството на земеделието след като се закле като министър пред Народното събрание.

Тя смени на поста подалия вчера оставка Румен Порожанов. Според нея смяната на предшественика й става в пика на предизборната кампания - "изключително изострена, нетипична за едни европейски избори и със сигурност това дава отражение върху начина, по който се възприема смяната".

Танева посочи, че е нормално да има промени в политическия екип, респективно в ДФ"Земеделие", както и, че зам.-директорът на фонда Иванка Богданова-Мизова ще бъде освободена от длъжност.

Ние сме коалиция, всичко е предмет на разговори, имам определени виждания, важното е решенията да се вземат в режим на диалог и убеденост на всички, че биха довели до търсените резултати, подчерта тя.

Има много проблеми в земеделието, това е най-тежкото ведомство, със земеделие у нас се занимават над 100 хиляди души,има репутационни проблеми и трябва да ги решаваме, коментира министърът, цитиран от БТА. Тя уточни, че въпросите ще се решават ежедневно, в краткосрочен и средносрочен план. Танева отбеляза, че в момента тече срокът за най-големия пакет за подпомагане на земеделските стопани - директните плащания, и тези въпроси не търпят отлагане.

Аз съм човек, който е познат в администрацията, браншовите организации, вкл. и заради предишния ми мандат,следвам политиките на открит диалог, на програма, на планиране, подчерта Десислава Танева. Като стратегически действия тя ще следва управленската програма на ГЕРБ и Обединени патриоти в сектора.

Ние сме в пика на предизборната кампания във всичко,очаквам каквото може върху даден факт да се насложи, измисли, съчини, и това да бъде "добре възприемано" - така Танева отговори на въпрос дали се притеснява от персонални атаки срещу нея заради конфликт на интереси, имоти и др. Тя припомни, че била в частния земеделски сектор близо 14 години, доходите й са ясно декларирани, те, по думите й, са били значително високи, особено за времето си и възрастта, на която е била. Знае се къде живея, какво съм придобила, след влизането в политическия живот вече знаеш, че всичко, което би направил в тази посока, би се изтълкувало в обратен ред и нямам такива придобивки, увери тя.

още по темата
още от Политика