ДНСК провери законни ли са 103 имота на „ало“ измамници

ДНСК провери законни ли са 103 имота на „ало“ измамници

ДНСК провери законни ли са 103 имота на „ало“ измамници

Специализираната прокуратура възложи на Дирекция за национален строителен контрол да извърши проверка на законността на 103 недвижими имота. Те са собственост на 27 лица, обвинени за участие в три престъпни групи за телефонни измами, които са били неутрализирани през 2019 г.

Проверените обекти са на територията на гр. Горна Оряховица, с. Ружинци, с. Арчар, Берковица, Левски и Ветово.

Издадени са 17 заповеди за премахване на незаконни строежи, от които един вече е премахнат, два са в процес на доброволно премахване. За други 20 обекта тече процедура по издаване на заповеди за премахване от кметовете на съответните общини. Забрана за ползване е наложена върху 5 обекта. 23 от проверените сгради са в категорията на т.нар. „търпими строежи“ (незаконни, за които липсват строителни книжа, но са вписани в действащите устройствени планове и не подлежат на премахване и на забрана за ползване. Други 26 строежа са в процедура по изследване на търпимост.

Проверени са и три преместваеми обекта, като един от тях е с редовни документи, а останалите два са незаконни и са в процедура на издаване на заповед за премахване.

По случая са образувани 11 административно-наказателни производства на длъжностни лица от общинските администрации в Ружинци, Берковица, Левски и Ветово за това, че не са изпълнили служебните си задължения. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ