Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

До седмица БСП внася пети вот на недоверие към правителството

Снимка: Официалната фейсбук-страница на Корнелия Нинова - председател на Българска социалистическа партия

БСП ще внесе следващата седмица вот на недоверие към правителството за корупция. Това заяви соцлидерката Корнелия Нинова в декларация от името на групата. 

Това ще бъде пети вот на недоверие, който инициира Левицата срещу кабинета „Борисов-3” и втори на тема, свързана с корупцията. Предишните опити за сваляне на правителството опозицията мотивира с провали в сферите на опазването на околната среда, здравеопазването и сигурността. Четвъртият опит да бъде съборен кабинетът стана през януари, а при отхвърлянето му по закон трябва да минат шест месеца, за да бъде иницииран нов вот на недоверие. 

"Внасяме другата седмица вот на недоверие за корупция. Оставката и падането на правителството е гаранция за просперитет на България и перспектива пред българския народ. България ще започне да се възстановява и българите да живеят по-добре, когато моделът на олигархично-паралелната държава, олицетворявана от Бойко Борисов, си отиде", каза още тя.

Нинова обяви още, че днес БСП внася предложението за анкетна комисия, която да установи фактите за закупуването на акции в Първа инвестиционна банка на занижени цени.

"До дни внасяме предложението за парламентарна комисия за липсващите 700 млн. лв. от хазната вследствие на лобизъм, задкулисие и скрити договорки", каза още Нинова. 

Според нея, всяването на страх и затягането на мерките за противодействие на коронавирусната инфекция служи за прикриване на скандали и закрепване на управлението.

"Даваме ли си сметка какво се случва в държавата напоследък и с народа ни? Съществуват поне три реалности в момента. Първата е пандемията COVID-19. Блестта ту отшумява, ту се връща и наред със здравните мерки и вместо да ни е урок за спешна реформа в здравния модел, все повече се засилва усещането, че се използва за политически цели", твърди лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Втората реалност е икономическата и социална криза, която идва вследствие на пандемията. С прости очи се вижда, че идва торнадо. Вие, овластените да управлявате, вместо да се втурнете да укрепвате общия ни дом, стоите, гледате и обещавате на българите. След като бурята ви помете, ще ви дадем кредит да възстановите живота си. Третата реалност - най-опасната. Не просто стоите и гледате, а участвате в разрушаването на темелите на дома ни България. Основата е държавността. Нито една институция не работи по правила. Всички институции ДНСК, РИОСВ, Общиски съвет са се съгласили в Алепу да се строи хотел, а не подпорна стена", каза още Нинова. Според нея корупция е заложена и в Закона за хазарта. 

още по темата
още от Политика