Доналд Тръмп обмисля отново да се кандидатира за президент през 2024-та

Доналд Тръмп обмисля отново да се кандидатира за президент през 2024-та

Доналд Тръмп обмисля отново да се кандидатира за президент през 2024-та

Вторият президентски мандат продължава да е на дневен ред за Доналд Тръмп. След като загуби тазгодишните избори, той все повече обръща поглед към следващите през 2024 година.

Тръмп изрази желание да се кандидатира отново за държавен глава и по време на празничен прием в Белия дом по-рано тази седмица. „Бяха невероятни четири години… Опитваме да спечелим нови четири. В противен случай ще се видим след четири години“, каза Тръмп в компанията на множество членове на Републиканския национален комитет в президентската резиденция, цитиран от „Гардиън“.

На видео, публикувано в социалната мрежа Facebook, се вижда струпване на хора в широкия коридор на първия етаж в Белия дом, известен като „Крос хол“. Много от тях не носят маски, сред тълпата се чува и кашлица. Струпването на много хора на закрито е нарушение на ръководството за обществено здраве, наложено от правителството на страната за празниците заради нарастващия брой на заразените с COVID-19.

 

 

Първата двойка на САЩ украси Белия дом през изминалия уикенд и започна да организира приеми тази седмица с намерението да отпразнува последния си зимен сезон преди Тръмп да предаде властта на съперника си Джо Байдън на 20 януари, който си спечели 306 електорални гласа след изборите на 3 ноември при необходими 270 за победа.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ