Доналд Тръмп отказа да поеме отговорност за щурма на Капитолия

Доналд Тръмп отказа да поеме отговорност за щурма на Капитолия

Доналд Тръмп отказа да поеме отговорност за щурма на Капитолия

Доналд Тръмп отказа да поеме каквато и да е отговорност за щурма на Капитолия миналата седмица и отбеляза, че изказването му по време на инцидента, което впоследствие постепенно бе премахнато от социалните мрежи, е било „напълно подходящо“.

Той направи коментара по време на посещението си в Тексас, където инспектира граничната стена с Мексико, чието изграждане бе заложено в предизборната му платформа като обещание за борба с незаконната миграция. Това е първата публична поява на Тръмп след събитията от миналата седмица. Вчера той отново повтари за пореден път твърденията си за изборна измама и се обърна към привържениците си с думите, че ги „обича“.

„Хората смятаха, че казаното от мен е напълно подходящо и ако погледнете казаното от други хора, политици на високо ниво, за безредиците през лятото, ужасните бунтове в Портланд, Сиатъл и на различни други места, това, което казаха, бяха истински проблем“, каза Тръмп.

Според него е нелепо, че Камарата на представителите придвижва импийчмънт срещу него за подбуда към размирици, а тези усилия предизвикват „огромен гняв“, пише Bloomberg.

Междувременно късно вечерта във вторник Камарата на представителите прие резолюция, с която официално призова вицепрезидента Майк Пенс да отстрани Доналд Тръмп, позовавайки се на правомощията си от 25-ата поправка – ход, който той вече отказа да предприеме в свое писмо до председателката на долната камара на Конгреса, Нанси Пелоси. Така демократите преминават към гласуването на друга резолюция – тази за импийчмънт за „подбуждане към насилие“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ