Дончев: В записите е използван гласа на премиера. Части от тях звучат автентично, други - не

 Дончев: В записите е използван гласа на премиера. Части от тях звучат автентично, други - не

Дончев: В записите е използван гласа на премиера. Части от тях звучат автентично, други - не

Части от записите с гласа, наподобяващ този на премиера Бойко Борисов, звучат автентични, части – не. Това заяви пред bTV вицепремиерът Томислав Дончев.

„Нека експерпертите да се произнесат имало ли е интервенции по отношение на записа. Безспорно е ползван гласа на премиера, но откъде са взети реплики, изказвания... Няма да им правим детайлен анализ", коментира Дончев.

„Обърнете внимание какво представлява това. Един човек, и то премиера на републиката, системно е записван, сниман - това не ми изглежда никак редно. Не знам на вас как ви изглежда", добави той, като уточни, че премиерът има конкретни подозрения за това как е направена цялостната композиция на част от снимките от неговата спалня, които се появиха в публичното пространство.

Припомняме, че през уикенда изтекоха два нови записа, за които се твърди, че са на Бойко Борисов. В единия, наречен Valentin Zlatev call, гласът, наподобяващ този на премиера, казва: „Корнела и Радев са големи сладури. И, понеже навсякъде приказват, че ти си им основния гръб, хич не е приятно… (пауза, докато другата страна отговаря) Друго говорят, Валентин Василиевич, ама ако искаш утре вечер, ако си тука, мини да ме видиш“. Твърди се, че запис е  разговор с бившия шеф на "Лукойл" Валентин Златев.

В другия запис същият глас дава инструкции на неназовано лице, да се подчертае, че министърът на икономиката Емил Караниколов е участвал в организиран от президента международен бизнес форум, въпреки, че ден по-рано Радев свали доверието си от кабинета.

„Същественият въпрос тук, както е известно от римското право, е кой има интерес. Кой е този поборник за справедливост и прозрачност? Ако е толкова смел няма ли да се покаже и да каже аз ги правя тези неща, аз осветлявам задкулисието. Защо е анонимен? Кой е? Къде е?“, каза още Дончев.

Той добави, че всичко е възможно, дори снимките да са направени от охраната на Борисов или от съпартиец, или бивш такъв. „ Резиденцията на министър-председателя е работно помещение. Там влизат хора, правят се срещи Спектърът от лица, които може да са участвали в тази композиция, е голям.“

„Тези, които имат повече опит в политиката знаят, че атаката по време на избори или непосредствено преди изборната кампания не е толкова ефективна, защото тогава хората очакват подобни скандали, заяви още вицепремиерът“, каза още вицепремиерът.

Дончев обясни, че подобни атаки са най-ефективни поне 6 месеца преди изборите.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ