"Вземете Facebook от Зукърбърг!", настоява Джордж Сорос

Вземете Facebook от Зукърбърг!, настоява Джордж Сорос

"Вземете Facebook от Зукърбърг!", настоява Джордж Сорос

Марк Зукърбърг не трябва да има контрол върху Facebook. Това пише в колонка във в. „Ню Йорк таймс” американският мултимилиардер и филантроп Джордж Сорос, предаде „Бизнес Инсайдър“.

Според Сорос политиката на социалната мрежа по отношение на политическите реклами е помогнала за избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ. Сорос, който е отявлен критик на Тръмп, казва още, че интересите на президента и тези на 35-годишния милиардер са в унисон – първият печели избори, докато вторият прави пари.

„Вярвам, че г-н Тръмп и изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг осъзнават, че интересите им съвпадат“, пише филантроп от унгарски произход, като добавя, че Зукърбърг и главният оперативен директор на социалната мрежа Шерил Сандбърг трябва да се откажат от конторла си върху социалната Facebook и ако е необходимо да бъдат принудени да го направят.

„Повтарям и потвърждавам отново обвиненията си срещу Facebook под ръководството на г-н Зукърбърг и г-жа Санбърг”, написа той. „Те следват само един водещ принцип - максимизиране на печалбата, независимо от последствията. По един или друг начин, Facebook не трябва да бъде оставян под техен контрол.", коментира Сорос.

Атаката на Сорос следва отправените от него критики към Зукърбърг по време на Световния икономически форум в Давос през януари, когато той каза, че съществува неформално споразумение за взаимопомощ между Тръмп и Facebook.

„Facebook ще работи с Белия дом за преизбиране на Тръмп, а Тръмп ще защитава Facebook.“, заяви тогава Сорос.

От социалната мрежа нарекоха това твърдение „напълно невярно“.

През януари 2018 г. Сорос определи Facebook и Google като „заплахи“ за обществото, носещи пагубни ефекти върху демокрацията.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ